Έφη Αχτσιόγλου: Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη – Τι είπε για το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς

Αθήνα.- Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και την εκπομπή Kontra 24 της Αναστασίας Γιάμαλη.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς δεν θέλησε να αφήσει αναπάντητη την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη περί «αυλικών» των τραπεζών, τονίζοντας πως «και αυτή η φράση του κ. Κασσελάκη καθιστά σαφές το πόσο ορθή ήταν η απόφασή μας. Πόσο η πολιτική συμβίωσή μας δηλαδή ήταν αδύνατη» και πρόσθεσε:

«Θα ήταν καλό ο κ. Κασσελάκης να ενημερωθεί κάποια στιγμή για τη σύγχρονη πολιτική ιστορία και τη σύγχρονη ιστορία της Αριστεράς. Αν έκαναν τον κόπο να τον ενημέρωναν, θα τον ενημέρωναν ότι τα στελέχη στα οποία αναφέρεται, μεταξύ των οποίων και εγώ, ήμασταν οι άνθρωποι που βάλαμε για πρώτη φορά τέτοιο πρόστιμο στις τράπεζες για παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ήμασταν οι άνθρωποι που για πρώτη φορά που συγκρουστήκαμε με τις τράπεζες και αυτό το μαρτυρούν και οι ίδιοι οι τραπεζίτες για ζητήματα εργασιακά, για ζητήματα τήρησης του ωραρίου, σε βαθμό που να νοιώθουν ότι σχεδόν έχουν στοχοποιηθεί από εμάς και να το ομολογούν οι ίδιοι».

Στη συνέχεια η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε αναφορικά με την επίμαχη ρύθμιση πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός περί θετικής ψήφου, αλλά ότι στην Νέα Αριστερά επέλεξαν το «παρών» σε συγκεκριμένα άρθρα. «Θεωρώ ότι ήταν λάθος από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου και συμπλήρωσε πως «δεν ευσταθεί η επιχειρηματολογία του», για να εξηγήσει από πλευράς της πως «υπάρχει ενιαίο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο πτωχευτικό δίκαιο της ΝΔ. Ήταν λάθος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε τη συζήτηση σε μια αντιπαράθεση με την Νέα Αριστερά».

Κληθείσα να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δίνουν την Νέα Αριστερά περίπου στο 3%, «τις είδα τις δημοσκοπήσεις αυτές τις λαμβάνω υπόψη μου» απάντησε η πρώην Υπουργός, εκτιμώντας πως σε μεγάλο βαθμό αφορούν στο χρόνο της έρευνας πριν την ανακοίνωση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με αυτήν, «έγινε το πρώτο βήμα. Ακολουθούν αρκετά βήματα για το φορέα» δήλωσε, για να χαρακτηρίσει ως θετικό το ότι μια αρκετά μεγάλη μερίδα του κόσμου βλέπει θετικά την προσπάθεια. Ωστόσο, «δεν έχω αυταπάτες είναι δύσκολο το εγχείρημα», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον πήχη των Ευρωεκλογών, η κ. Αχτσιόγλου περιέγραψε πως «για εμάς είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες», λέγοντας πως «πιο πολύ το βλέπουμε ως ένα αγώνα αντοχής και όχι ως ένα σπριντ».

Στις αιτιάσεις περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα, «πρόκειται για μια χυδαία αθλιότητα που ήταν προφανές το ποιον εξυπηρετούσε» αντέτεινε η κ. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας πως «εμείς συγκροτήσαμε μια κοινοβουλευτική ομάδα με σαφείς πολιτικές στοχεύσεις και καθαρούς πολιτικούς λόγους». «Η πολιτική διεξάγεται με πολιτικούς όρους» ως προς την παρουσία της Νέας Αριστεράς μακριά από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε, «σε λίγο καιρό θα έχουμε και έναν νέο πολιτικό φορέα», υπενθυμίζοντας ότι τα κόμματα είναι «ανταγωνιστικά ως προς τα πολιτικά τους σχέδια και όχι ως προς τα πρόσωπα».

Πηγή:enikos.gr