Οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωσαν νεκροταφείο στην ανατολική Γάζα, συνθλίβοντας τους νεκρούς

Δραματική είναι η κατάσταση στη Γάζα ενώ οι διαπραγματεύσεις για επίτευξη νέας συμφωνίας φαίνεται να μην προχωρούν

Γάζα: Μπουλντόζες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής κατέστρεψαν το νεκροταφείο Σέιχ Σαμπάν στη συνοικία ας-Σάχα στην ανατολική Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι νεκροί έχουν εκταφεί και συνθλίβονται κάτω από τις μπουλντόζες. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ισραηλινές δυνάμεις κατεδαφίζουν με μπουλντόζες νεκροταφεία – καταστρέφοντας τάφους, εκταφίζοντας τα πτώματα και στη συνέχεια ακρωτηριάζοντας τα, αναφέρει το αραβικό Μέσο.

Οι εικονες προκαλούν φρίκη. Κομμάτια των νεκρών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και σορών παιδιών, είναι ευδιάκριτα στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή της η Χαμάς ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία συζήτηση για ανταλλαγή ομήρων «εάν δεν σταματήσει η επιθετικότητα του Ισραήλ».

Οι ΗΠΑ καθυστερούν την ψηφοφορία στον ΟΗΕ καθώς προσπαθούν να αποφύγουν ένα τρίτο βέτο.

Σαδιστική χαρακτήρισε αξιωματούχος του ΟΗΕ την επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομεία και υγειονομικό προσωπικό στη Γάζα.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι ξεπέρασαν τις 20.000 ενώ ο ισραηλινός στρατός διέταξε τώρα την εκκένωση και της Χαν Γιουνίς (νότια Γάζα).

Οι IDF επικαιροποίησαν τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν τραυματιστεί από την αρχή του πολέμου σε 1.929, +40 από την Τετάρτη.

Από τους 40 στρατιώτες που τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, οκτώ στρατιώτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και άλλοι οκτώ αναφέρεται ότι είναι σε μέτρια κατάσταση.

Οι IDF επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους προς την κεντρική Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επέκτειναν τις επιχειρήσεις τους στη νότια περιοχή της πόλης της Γάζας, ενώ προωθούνται προς την κεντρική Λωρίδα.

in.gr