Αναβιώνει η ιστορική κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Σικάγο

Σικάγο.- Επειτα από πέντε χρόνια από τον πλειστηριασμό και την πτώχευση του ιστορικού ναού της κοινότητας της Αγίας Τριάδος του Σικάγου, η κοινότητα μπήκε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου σε τροχιά αναβίωσης με την ιεραρχική ευλογία και την καθιέρωση του νέου της ναού από τον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ. (Σχετικά είχε δημοσιεύσει η ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ).

Με τον Μητροπολίτη Ναθαναήλ στην τελετή ήταν παρόντες ο καρδινάλιος Cupich της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής Σικάγου, ο π. Ρόμπερτ Σουλτζ από τη Ρωμαιοκαθολική κοινότητα της Αγίας Βεατρίκης, ο δήμαρχος και πρόεδρος του χωριού Schiller Part, Νικ Καϊάφα, ο διευθυντής της Αστυνομίας Τόμας Φραγκάκης, ο Επίσκοπος Εξαμηλίου Τιμόθεος και Αρχιδιάκονος Βασίλειος Σμιθ.

Η τελετή ήταν συνέχεια της ανακοίνωσης της κοινότητας στο τέλος του Σεπτεμβρίου, πως είχε αποκτήσει επιτυχώς την περιουσία στο Schiller Park του Ιλινόις. Η κοινότητα της Αγίας Τριάδος κατέχει μονίμως την τοποθεσία στο 10050 Ivanhoe Avenue στο Schiller Park, την πρώην ρωμαιοκαθολική εκκλησία St. Maria Goretti.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ ομιλεί προς το εκκλησίασμα της κοινότητας της Αγίας Τριάδος η οποία απόκτησε δικό της ναό.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτρης Λακέρδας είπε πως «έχοντας φτάσει στη σημερινή μέρα, η χαρά των ενοριτών μας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Είμαστε πραγματικά ευλογημένοι που έχουμε γνωρίσει την καλοσύνη και γενναιοδωρία της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής. Την ηγεσία και την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Ναθαναήλ και πάνω από όλα τη βαθιά πίστη των ενοριτών μας οι οποίοι δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους στη διάρκεια αυτής της ταραγμένης περιόδου της ενορίας μας».

Επειτα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού και της πτώχευσης, οι ιερείς, οι ενορίτες και οι υπάλληλοι άδειασαν το κτιριακό συγκρότημα της εκκλησίας στη διεύθυνση 6041 W. Diversity Avenue, Chicago τον Ιανουάριο του 2020. Περιορισμένος αριθμός Ακολουθιών γινόταν σε διάφορες τοποθεσίες με μικρό αριθμό ενοριών έως ότου η κοινότητα σύναψε συμφωνία με τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Σικάγου, αρχικά για την ενοικίαση και αργότερα για την αγορά του εκκλησιαστικού συγκροτήματος της St. Maria Goretti.

Ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Blase Cupich ομιλεί στην τελετή καθιέρωσης του νέου ναού της Αγίας Τριάδος, αγορασθείς από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ

Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ είπε πως «εξακολουθώ να είμαι βαθιά συγκινημένος από την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη των ανθρώπων της Αγίας Τριάδας κατά τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Βλέπω τη σημερινή ημέρα ως ένα σίγουρο σημείο πως ο Χριστός, του οποίου η αγάπη του για μας διαρκεί για παντοτινά, δεν μας εγκαταλείπει ποτέ και στις πλέον δύσκολες στιγμές. Επίσης, ευχαριστώ θερμώς και ευγνωμονώ τον καρδινάλιο Blasé Cupich και την Αρχιεπισκοπή Σικάγου. Χωρίς τέτοια παραδείγματα χριστιανικής αλληλεγγύης και φιλίας η σημερινή ημέρα δεν θα είχε έλθει».

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτρης Λακέρδας ομιλεί προς το εκκλησίασμα.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ
Από το γεύμα που ακολούθησε μετά την καθιέρωση του νέου ναού της κοινότητας της Αγίας Τριάδος Σικάγου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
Αναμνηστική φωτογραφία του Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ με τον Ρωμαιοκαθολικό καρδινάλιο του Σικάγου Blase Cupich ο οποίος συνέβαλλε στην απόκτηση του ναού από την Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΙΚΑΓΟΥ