Ξεκινούν οι Προετοιμασίες για την Εθνική Παρέλαση της Νέας Υόρκης

Στιγμιότυπο από το ειδικό δείπνο εργασίας για τα μέλη της Ομοσπονδίας, στο εστιατόριο «Διόνυσος» ΝΥ, 21 Δεκεμβρίου 2023. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ”/Χριστόδουλος Αθανασάτος.

Κείμενο από ekirikas.com/anamniseis.net

Νέα Υόρκη.- Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη των πανομογενειακών συγκεντρώσεων προετοιμασίας για την παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Φίλιπ Κρίστοφερ, στο ειδικό δείπνο εργασίας για τα μέλη, που παρατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο εστιατόριο «Διόνυσος», στην Αστόρια.

Ο κ. Κρίστοφερ, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Παρέλασης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, επανέλαβε σε κάθε ευκαιρία πως η παρέλαση είναι ένα εγχείρημα που υπερβαίνει τις διοικητικές έριδες στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας, τονίζοντας πως «άπαντες είναι ευπρόσδεκτοι» προκειμένου να συνεργαστούν και να βοηθήσουν.

«Δεν με νοιάζει τι διαφορές υπάρχουν, ένα είναι το θέμα, να έχουμε σωστή παρέλαση», τόνισε ο κ. Κρίστοφερ.

Η φετινή παρέλαση, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ έχει διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζεται με τον εορτασμό της 203ης επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας και των επιτευγμάτων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ο δεύτερος σχετίζεται με την μνημόνευση της 50ής Μαύρης Επετείου της εισβολής του Αττίλα και της παράνομης κατοχής του Βόρειου Τμήματος της Κύπρου και του αδιάλειπτου και απαράμιλλου αγώνα της ομογένειας για την προώθηση και την επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στις προετοιμασίες επεσήμανε ότι έχουν ήδη λάβει όλες τις απαιτούμενες άδειες από τις δημοτικές αρχές για την παρέλαση από τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου μέχρι και το Μπόουλιγκ Γκριν, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Απριλίου 2024 θα λάβει χώρα η καθιερωμένη τελετή έπαρσης της γαλανόλευκης στον ιστό της Ομοσπονδίας.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, ενώ μια ημέρα νωρίτερα έχει προγραμματιστεί η δεξίωση στο ξενοδοχείο «Χίλτον», η οποία όμως, λόγω μη διαθεσιμότητας του Grand Ballroom, θα φιλοξενηθεί στη μικρότερη αίθουσα, χωρητικότητας 450 ατόμων. Μάλιστα, ο κ. Κρίστοφερ γνωστοποίησε την επικείμενη συμμετοχή του δημοφιλούς ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά για το μουσικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, κανονικά θα γίνει η εκδήλωση στο Μπόουλινγκ Γκριν, στις 12 Απριλίου, νωρίτερα από την οποία θα λάβει χώρα Δοξολογία στον Αγιο Νικόλαο Σημείου Μηδέν, όπως επίσης και μια συμβολική παρέλαση, με τη συμμετοχή των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Την Πέμπτη, 4η Ιανουαρίου 2024 και ώρα 7.00 μ.μ. η Επιτροπή Παρελάσεως θα συγκαλέσει στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την πρώτη πανομογενειακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της οποίας θα αναβιώσουν και τα έθιμα της κοπής της βασιλόπιτας.

Οσον αφορά στη σύνθεση της Επιτροπής, ο κ. Κρίστοφερ τόνισε ότι οι Νίκος Μπάρδης και Δήμος Σιώκης, για διαφορετικούς λόγους, δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως συμπρόεδροι, ανακοινώνοντας τον ορισμό της Νομικής Καστανά και του Γιάννη Στρουμπάκη στις οργανικές θέσεις τους.

Τέλος, ο κ. Κρίστοφερ τόνισε πως ο περσινός Μέγας Τελετάρχης, Γεώργιος Λογοθέτης, δέχτηκε να συνδράμει ως «ευεργέτης» (grand benefactor), προσθέτοντας πως υπάρχουν συζητήσεις επίσης με τους Ντένις Μιλ (Dennis Mehiel), Μάρκο Μαρινάκη, Στηβ Ζερβούδη, Σάββα Κωνσταντινίδη και Τζον Κατσιματίδη, πέρα από τη συνδρομή που θα προσφέρει ο ίδιος.