Τρεις ομογενείς μεταξύ των νικητών στα φετινά βραβεία Πολυπολιτισμού της Βικτώριας

Βικτώρια.- Η Νόλα Ραδιώτη, η Ελένη Σταμούλη και ο Κυριάκος Gold εισήχθηκαν στον Τιμητικό Κατάλογο Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, (VMC) για το 2023.

Οι τρεις τους, μαζί με πολλούς άλλους, παρέλαβαν το βραβείο τους την Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, στο Κυβερνητικό Μέγαρο.

Η κα Ραδιώτη βραβεύτηκε για την πολύπλευρη κοινοτική εθελοντική της δράση και την αξιοσημείωτη αφοσίωσή της ως πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνίδων Βορείων Προαστίων «Ανεμώνες», μιας κοινοτικής ομάδας ελληνικού χορού που βοήθησε περιθωριοποιημένες Ελληνίδες να καταπολεμήσουν την απομόνωση, να δραστηριοποιηθούν και να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν την τεχνολογία.

Ο Κυριάκος Gold και η Νόλα Ραδιώτη. Φωτογραφία: Supplied

Η κα Σταμούλη είναι η σύζυγος του αείμνηστου επιχειρηματία της Μελβούρνης, Σπύρου Σταμούλη, και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του ελληνικού πολιτισμού και των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών.

Έχει αναγνωριστεί για τον ζωτικό της ρόλο στη διατήρηση των πολυπολιτισμικών κοινοτήτων της Βικτώριας ασφαλών και συνδεδεμένων.

Ο Κυριάκος Gold είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας αυστραλιανής κοινωνικής επιχείρησης «Just Gold».

Σε δήλωση που απέστειλε στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Gold, αναφέρεται στην 30χρονη διαδρομή του, από την έλευσή του στην Αυστραλία από την Ελλάδα στα 17 του, μέχρι να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα στα 47 του χρόνια.

«Αυτή η αναγνώριση σημαίνει πολλά περισσότερα από τις δικές μου προσπάθειες – πρόκειται πραγματικά για την αγάπη και την υποστήριξη που έλαβε ένας αυτιστικός Queer Ελληνοαυστραλός, που ποτέ δεν ταίριαξε αρκετά στο συνηθισμένο καλούπι, από φίλους, οικογένεια και μερικούς σπουδαίους ανθρώπους με τους οποίους έχω συνεργαστεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι απλώς μια αναγνώριση των όσων έχω πετύχει, είναι μια επιβεβαίωση των πολλών πτυχών της ταυτότητάς μου που μεγαλώνοντας έχω αποδεχτεί πλήρως.

Αυτό περιλαμβάνει και εκείνα τα κομμάτια που δεν είναι άμεσα ορατά, όπως ο αυτισμός μου, μια διάγνωση που ήρθε να με βοηθήσει να βγάλω νόημα από όλα αυτά. Είναι ένας εορτασμός της αποδοχής ολόκληρου του φάσματος αυτού που είμαι, του ορατού και του αόρατου, και της δύναμης που πηγάζει από μια τέτοια αποδοχή», καταλήγει ο Κυριάκος Gold.

Πηγή:neoskosmos.com