Βασίλης Καρράς: Η Θεσσαλονίκη αποχαιρετά τον «άρχοντά» της – Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατό του

photo NIKOS ZOTOS/ Φωτογραφία Αρχείου / NDP

Θεσσαλονίκη.- Η Θεσσαλονίκη – και όλη η Ελλάδα – ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Βασίλη Κάρρα. Η σορός του μεγάλου λαϊκού βάρδου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα (26.12.2023) από τις 10:00 έως τις 16:00 στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα. Στις 12:00 της Τετάρτης θα πραγματοποιθεί η ταφή του στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα. Τους χιλιάδες θαυμαστές του, τους συναδέλφους του αλλά και τους συγχωριανούς τους. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον λαϊκό τραγουδιστή, του οποίου η κηδεία θα γίνει στο χωριό του, έναν τόπο για τον οποίο «είχε πολλά όνειρα», πολλά από τα οποία τα πραγματοποίησε.

Άλλωστε, ο Βασίλης Καρράς ήταν ένας «καθημερινός άνθρωπος», όπως σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφότου έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του. Όλοι αυτοί οι καθημερινοί άνθρωποι της Θεσσαλονίκης – ίσως και όλης της χώρας – θα μπορέσουν να του πουν αύριο το πρωί το αντίο τους.

Με τα τραγούδια του σημάδεψε γενιές και γενιές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών πήγαν στα κέντρα που τραγουδούσε για να τραγουδήσουν μαζί του επιτυχίες όπως το «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις», τη «Νύχτα ξελογιάστρα», το «Γύρισε» και πολλά άλλα τραγούδια, συνώνυμα της νύχτας και της διασκέδασης.

Ο Βασίλης Καρράς θα περάσει στην αιωνιότητα την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου, καθώς η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Μπορεί να καταλήξει στην αγκαλιά της γενέθλιας γης του, ωστόσο το όνομά του και τα τραγούδια του θα παραμείνουν στις καρδιές όλων.

Το τελευταίο τραγούδι του

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας. Όπως είχε γίνει γνωστό προς το τέλος του 2022, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Τον Μάρτιο του 2022 ο Βασίλης Καρράς είχε αντιμετωπίσει πάλι ένα σοβαρό θέμα υγείας. Είχε διακομιστεί εκτάκτως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ύστερα από έντονους πόνους στο στομάχι, ενώ τραγουδούσε σε νυχτερινό κέντρο.

Έδωσε γενναία τη μάχη του. Το χτύπημα του κορονοϊού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο οργανισμός του ήταν αδύναμος από τον καρκίνο στάθηκαν μοιραία… Έριξε την αυλαία και… άφησε τους άλλους να λένε.

Ο άρχοντας της πίστας, ο τραγουδιστής με τη βαριά χαρακτηριστική φωνή, σίγησε. Έφυγε. Και βύθισε στο πένθος όσους τον αγάπησαν και λάτρεψαν τα τραγούδια του.

«Τώρα χαμηλώστε τα φώτα»

Δεν ξέρουμε αν ο Βασίλης Καρράς άφησε στη βάση το μικρόφωνο, είδε τα φώτα να σβήνουν, υποκλίθηκε στο τεράστιο κοινό του για τελευταία φορά και κίνησε για τον ουρανό.

Το σίγουρο είναι ότι άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ελληνική λαϊκή μουσική μετά από 40 χρόνια καριέρας που τα είχε όλα.

Πηγή:Newsit.gr