Eπίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου την Καμπέρα

Αυστραλία.- Eπίσκεψη στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, την Καμπέρα, πραγματοποίησε την Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 24 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από το ελληνορθόδοξο ποίμνιο της πρωτεύουσας, το οποίο κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αυστραλία κ. Γεώργιος Παπακώστας, ο τέως Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Αθανάσιος (Arthur) Spyrou, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Καμπέρας κ. Ανδρέας Σάτσιας και ο τέως Πρόεδρος της Ενορίας – Κοινότητας Αγίου Νικολάου κ. Ιωάννης Λουκαδέλλης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία συνιερούργησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χαριουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Καμπέρας, ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Πέτρου Σάτσια και Ευστράτιου Λουκαδέλλη, κατά σάρκα πατέρων των κ.κ. Ανδρέα Σάτσια και Ιωάννη Λουκαδέλλη.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Βαρθολομαίος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους του φιλοχρίστου λαού της Καμπέρας, εκφράζοντας τον υιικό σεβασμό και την αγάπη όλων προς το πρόσωπό του, καθώς και την πολλή χαρά και τις ευχαριστίες τους για την τιμητική επίσκεψή του στην πόλη τους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πηγή:neoskosmos.com

Φωτογραφίες: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας