Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Σχολείο του Αγίου Δημητρίου στο Απερ Ντάρμπι

Οι μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Απερ Ντάρμπι συμμετείχαν στην χριστουγεννιάτικη γιορτή, την παραμονή των Χριστουγέννων. Φωτογραφία: Steve Lambrou

Απερ  Νταρμπι. Πενσυλβάνια.– Η Ελληνορθόδοξη εκκλησία Αγίου Δημητρίου στο Απερ (Ανω) Ντάρμπι διαθέτει Κυριακάτικο σχολείο με φροντιστές που αγαπούν να διδάσκουν την πίστη στα νεότερα παιδιά.

Με ενθουσιασμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κυριακάτικου σχολείου από το Νηπιαγωγείο έως την 8η τάξη, συμμετείχαν στην ετήσια χριστουγεννιάτικη παράσταση που περιλάμβανε αναπαράσταση του σκηνικού της Φάτνης και της Γέννησης του Θεανθρώπου, με την Μαρία και Ιωσήφ που δείχνουν τον δρόμο που διανύθηκε και τα εμπόδια που ξεπέρασαν οδηγώντας στη Γέννηση του Χριστού στη φάτνη της Βηθλεέμ.

Τα παιδιά μαθαίνουν και βιώνουν, από πρώτο χέρι, την ταπεινότητα του Ιησού Χριστού, το μεγάλο παραμύθι των Χριστουγέννων και την έλευση του Κυρίου μας. Οι δασκάλες του Κυριακάτικου σχολείου, Αννα Κούλα και πρεσβυτέρα Ελένη Σανίδα, ετοίμασαν μια παραδοσιακή παρουσίαση με εκλεπτυσμένες παραλλαγές από τα προηγούμενα χρόνια στην όμορφη παράσταση της 24ης Δεκεμβρίου, η οποία ακολούθησε τη Θεία Λειτουργία υπό τον π. Αλέξανδρο Καϊτίδη.

Πηγή: ekrikas.com