kataggelies@skai.gr: Κινδυνεύει με κλείσιμο το ελληνικό σχολείο «Αριστοτέλης» στο Μόναχο

Panhellenic Post: Και στον Αθηναϊκό Τύπο έφθασε |καθυστερημένα| η είδηση του κινδύνου που διατρέχουν ελληνικά Σχολεία στο Μόναχο και κλείσουν λόγω “ενοικίου”. Ίσως τώρα “συγκινηθεί” το Υπουργείο Παιδείας και προχωρήσει σε ενέργειες που θα διασώσουν την διδαχή της ελληνικής Γλώσσας στα ελληνόπουλα του εξωτερικού και -στην περίπτωση- του Μονάχου. Ίδωμεν. Πάντως ο κ. Υπουργός δεν απάντησε ακόμη στα σχετικά ερωτήματα της Panhellenic Post.  Λυπούμεθα ειλικρινά που, για την ενημέρωση των αναγνωστών μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το σημειώσουμε.

Το ρεπορτάζ είναι από το Skai.gr

Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει να κλείσει το σχολείο «Αριστοτέλης» στο Μόναχο από τον Ιούλιο του 2025 όπου και θα λήξει το συμβόλαιό του, καταγγέλλουν στο kataggelies@skai.gr, γονείς των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Αναστασοπούλου, το υπάρχον συμβόλαιο προβλέπει ότι τον Ιούλιο του 2023 τα αρμόδια υπουργεία εξωτερικών και παιδείας θα έπρεπε να διαπραγματευτούν με τον ιδιοκτήτη για το νέο συμβόλαιο για το 2025 και μετά.

Αυτή τη στιγμή ένας δικηγόρος διαπραγματεύεται με τον ιδιοκτήτη ο οποίος ζητάει τα διπλάσια χρήματα ώστε να ανανεωθεί το συμβόλαιο.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως το Μόναχο είναι η πιο ακριβή πόλη της Γερμανίας και έχει τεράστιο στεγαστικό πρόβλημα.

Πηγή: skai.gr