Γεωργία Πολίτη: Η ομογενής από το Darwin που κατέκτησε τον χώρο της φωτογραφίας

Συχνά είναι πολύ δύσκολο να εισέλθει κανείς σε έναν επαγγελματικό χώρο και να καταφέρει να γίνει αντιληπτός. Η Γεωργία Πολίτη, δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Η ομογενής δεύτερης γενιάς από το Darwin, διευθύνει το δικό της φωτογραφικό στούντιο με την επωνυμία «Georgia Politis Photography» και είναι δημοφιλής στην ελληνική κοινότητα για τις φωτογραφίσεις βαφτίσεων.

Όπως συμβαίνει με πολλά πάθη, η φωτογραφία ξεκίνησε ως χόμπι για τη Γεωργία, ώσπου μια ντόπια Ελληνίδα της πρότεινε να ασχοληθεί περαιτέρω.

«Όταν σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή, θυμάμαι ότι στην πραγματικότητα αρνήθηκα την ιδέα, γελούσα καθώς σκεφτόμουν “δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό, δεν είμαι αρκετά καλή”», δήλωσε η Γεωργία στον «Νέο Κόσμο».

Η Γεωργία Πολίτη ξεκίνησε την επιχείρησή της στα 23 της χρόνια και έχει πλέον φωτογραφίσει αμέτρητες εκδηλώσεις. Φωτογραφίες: Supplied

Ωστόσο, άρχισε να επεξεργάζεται τη σκέψη για μερικούς μήνες και τελικά πήρε την απόφαση να το κάνει, ξεκινώντας το «Lens Photography» το 2017, όταν ήταν 23 ετών.

Η Γεωργία έπρεπε να δουλέψει για να φτάσει εκεί που βρίσκεται σήμερα, και αυτό έκανε. «Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολο να αναδείξω τις ικανότητές μου και την προθυμία μου να εργαστώ στον κλάδο».

«Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένα μοτίβο συμπεριφοράς με όλους, όλοι πορευόμαστε με βάση την εμπιστοσύνη και το τι/ποιον γνωρίζουμε.

Έτσι, το να έχω το νέο μου όνομα και την επιχείρησή μου εκεί έξω το 2017, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας μου, χρειάστηκε πολύ θάρρος», λέει η ίδια.

Πιστεύει ότι μέρος της δυσκολίας που αντιμετωπίζουν οι νέοι επαγγελματίες για να εισέλθουν στον κλάδο και να διατηρήσουν την επωνυμία τους οφείλεται στο γεγονός ότι η φωτογραφία δεν είναι πραγματικά σεβαστή όπως ήταν παλαιότερα.

«Πολλοί άνθρωποι έχουν κάμερες σχεδόν σε κάθε συσκευή που διαθέτουν, πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν και επαγγελματικές κάμερες – ή άτομα στην οικογένεια που έχουν».

«Συχνά μας αντιμετωπίζουν ως ‘point and shoot’ (ελεύθερα: φωτογράφους της στιγμής), όπου η δουλειά στο παρασκήνιο δεν φαίνεται ποτέ ή η πραγματική επένδυση που κάνουμε στον εξοπλισμό και την εκπαίδευσή μας δεν λαμβάνεται ποτέ υπόψη.

Ως νέα γυναίκα, με έβλεπαν απλώς ως πιτσιρίκα με μια φωτογραφική μηχανή, αλλά όχι ως επιχειρηματία, οπότε έθεσα ως αποστολή μου να δείξω ότι είμαι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό – και κατέληξα να το αγαπώ τόσο πολύ.»

Φωτογραφία της Ζαμπέτας Καστελλορίζιου, της συζύγου του αείμνηστου αδελφού της γιαγιάς της Γεωργίας Πολίτη, τραβηγμένη για τη σειρά Darwin DiverCity

Για να γίνει γνωστό το όνομά της, η Γεωργία έπρεπε να πέσει στα βαθιά καλύπτοντας εθελοντικά εκδηλώσεις ως χορηγός, ανεξάρτητα από την αυτοπεποίθησή της – όπως το Darwin Greek GleNTi, ο Αγιασμός των Υδάτων, το Πάσχα και οι εκκλησιαστικές τελετές.

Λέει ότι το κάνει αυτό όχι μόνο για διασκέδαση, αλλά επειδή βοηθάει την ελληνική κοινότητα και το να βρίσκεται κοντά στην κοινότητά της είναι σημαντικό γι’ αυτήν.

Η Γεωργία είναι πλέον αναγνωρισμένη φωτογράφος όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά –προς μεγάλη της έκπληξη– και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε, οι βαφτίσεις είναι η ειδικότητα της Γεωργίας, αφού έχει κάνει 300 από αυτές από το 2017. Όταν πρωτοξεκίνησε, δεν προσλαμβάνονταν πολλοί φωτογράφοι για βαφτίσεις, οπότε, από αυτή την άποψη, έχει συμβάλει στην αλλαγή του κλάδου.

Πριν η Γεωργία γίνει η βραβευμένη επαγγελματίας φωτογράφος που είναι σήμερα, με βραβεία όπως αυτό που την τοποθετεί μεταξύ των τριών καλύτερων φωτογράφων στο Darwin (ThreeBestRated) κάθε χρόνο από το 2018 και αργυρά βραβεία, από το AIPP και τα Icon International Photography Awards, το επαγγελματικό της ήθος επηρεάστηκε από την ελληνική καταγωγή της, ιδιαίτερα από τους γονείς της και τον παππού της, Γιώργο.

Απασχολούνταν στην οικογενειακή επιχείρηση από τα οκτώ της χρόνια, κάνοντας μικροδουλειές που θα της άνοιγαν τον δρόμο για να διοικεί τη δική της επιχείρηση σήμερα. Εδώ ήταν που «έμαθε τη σημασία της ειλικρίνειας, την αξία της σκληρής δουλειάς, τις δεξιότητες καλής εξυπηρέτησης των πελατών και κυρίως – τη σημασία της οικογένειας».

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή της διαδραμάτισε και ο χρόνος που πέρασε στη Μελβούρνη, όπου μαθήτευσε κοντά στους Nick Ghionis και Jerry Ghionis.

«Ήταν κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου που αποφάσισα ότι θα ξεπεράσω τα όρια- γρήγορα μετέτρεψα την επιχείρησή μου από ερασιτέχνιδας φωτογράφου σε μια εντελώς νέα επιχείρηση, από αυτό το εργαστήριο».

«Όταν επέστρεψα στο Darwin, άλλαξα το όνομα της επιχείρησης στο δικό μου, έκανα rebranding (αναδημιουργία εταιρικής ταυτότητας) και άρχισα να αναλαμβάνω κάθε πρόκληση».

Η Γεωργία διευθύνει επίσης την «Top End Virtual», βοηθώντας άλλες επιχειρήσεις σε θέματα διοίκησης.

*Μπορείτε να βρείτε την Georgia Polites Photography στο Facebook και το Instagram ή μέσω του www.gpphotographer.com.au

Μικρό αγόρι ντυμένο με παραδοσιακά ελληνικά ρούχα, Georgia Politis Photography

Πηγή: neoskosmos.com