Η Κυβέρνηση προωθεί τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει

Αθήνα.- Σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, η κυβέρνηση δρομολογεί όλα τα ανοιχτά νομοθετικά ζητήματα που εκκρεμούν από το 2023 και σχεδιάζονται για το 2024.

Η επιστολική ψήφος στις Ευρωεκλογές που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, η ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια, το οποίο – μαζί με την παράλληλη ενίσχυση του δημόσιου Πανεπιστημίου-  αποτελεί κορωνίδα για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα από τις πρώτες μέρες του έτους αναμένεται να «τρέξει» και το νέο  πλαίσιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας, εντός και εκτός γηπέδων, με ορόσημο την 12η Φεβρουαρίου, οπότε έχει οριστεί να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η εμβληματική μεταρρύθμιση – όπως τη χαρακτήρισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, στον Δικαστικό Χάρτη της χώρας με τροποποιήσεις τόσο στον Ποινικό Κώδικα όσο και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στην υγεία την ίδια ώρα, μετά τις μισθολογικές αυξήσεις και τις αυξήσεις στις εφημερίες των γιατρών και των νοσηλευτών, εντός του ’24 δρομολογούνται και οι επιμέρους αλλαγές στα δημόσια νοσοκομεία με στόχο διοικητικές και λειτουργικές αλλαγές που θα αλλάξουν τον υγειονομικό χάρτη της χώρας.

Η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα χρονιά έχει οριστεί στις 10 Ιανουαρίου, κατά το οποίο αναμένεται να ξεχωρίσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος  για την αυτοματοποιημένη κατεδάφιση νέων αυθαιρέτων, ρύθμιση η οποία δεν αποκλείεται  να έχει και αναδρομική ισχύ.

Με στοιχεία από skai.gr