United Cup: Η Σάκκαρη έστειλε την Ελλάδα στα προημιτελικά

Μετά και το νικηφόρο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη έκανε το 2-0 απέναντι στον Καναδά και ταυτόχρονα έδωσε την πρόκριση στην Ελλάδα-  Τσιτσιπάς: «Σίδνεϊ και Αθήνα δεν διαφέρουν πολύ»

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 2-0 (7-6, 6-3) την Λέιλα Φερνάντεζ και οδήγησε την Ελλάδα στα προημιτελικά του United Cup. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και αποφασισμένη να μην βάλει την Ελλάδα σε… περιπέτειες. Μετά το νικηφόρο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη έκανε το 2-0 απέναντι στον Καναδά και ταυτόχρονα έδωσε την πρόκριση στην χώρα μας.

Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Εχανε 4-5 και 15-40, αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ. Αυτή η ανατροπή ανέβασε την ψυχολογία της Σάκκαρη. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στο δεύτερο σετ να χάνει με 1-3, τελικά το «γύρισε» και πήρε την νίκη με 6-3.

United Cup- Τσιτσιπάς: «Σίδνεϊ και Αθήνα δεν διαφέρουν πολύ»

Ο Στεφανος Τσιτσιπάς έκανε το χρέος του και έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα απέναντι στον Καναδά στο United Cup.

Αμέσως μετά τον αγώνα δεν έκρυψε την χαρά του και τόνισε ότι Σίδνεϊ και Αθήνα δεν διαφέρουν και πολύ…

«Σίδνεϊ και Αθήνα δεν διαφέρουν πολύ αυτή τη στιγμή. Απολαμβάνω να παίζω τένις εδώ, υπάρχει πολύ γαλανόλευκο χρώμα στο στάδιο, που τυχαίνει να είναι το αγαπημένο μου χρώμα. Σας ευχαριστώ πολύ, ας συνεχίσουμε έτσι, έχουμε ακόμα πολύ τένις μπροστά μας και θα είναι μια μεγάλη μάχη απόψε».

Για το αν είναι πιο επιθετικός: «Γενικά είμαι επιθετικός παίκτης, δεν ξέρω πόσο περισσότερο επιθετικός μπορώ να γίνω. Σήμερα ήταν ένα καλό δείγμα, αλλά πάντα αναζητώ περισσότερα και θέλω να έχω περισσότερη αξιοπιστία στο παιχνίδι μου. Είμαι ανοιχτός σε κάθε στοιχείο που μπορώ να προσθέσω στο παιχνίδι μου, ενώ πιστεύω πως και το γεγονός ότι παίζω στην Αυστραλία μου δίνει μια επιπλέον ενέργεια».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του για το 2023 στα μονά και πέτυχε την πρώτη νίκη της Ελλάδας απέναντι στον Καναδά.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας νίκησε εύκολα με 2-0 (6-2, 6-3) τον Στίβεν Ντίεζ κι έκανε το 1-0 για την χώρα μας. Ο Τσιτσιπάς έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα.

Με Γερμανία

Την Παρασκευή (5/1), από τις 08:30 θα αρχίσουν τα παιχνίδια με τη Γερμανία για μια θέση στα ημιτελικά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο μονό θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και στη συνέντευξη Τύπου σχολίασε για το σημαντικό αυτό ραντεβού.

«Είμαι έτοιμος για όλα. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό και τίποτα δεν είναι λίγο. Θα κάνω οτιδήποτε χρειαστεί. Πάντα δίνουμε πολύ κλειστά παιχνίδια, είναι μεγάλος μαχητής. Είναι εδώ περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον παίκτη της γενιάς μας και γνωρίζει καλά τα πράγματα. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, επέστρεψε από τραυματισμό πριν από μερικούς μήνες και τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Είναι μια ευκαιρία για μένα να ανεβάσω το επίπεδό μου και να παίξω ποιοτικό τένις».

Πηγή: Neoskosmos.com.gazzetta.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε