Μπάσκετ: Ολυμπιακός – Μονακό 75-73

Τέλος στο ΣΕΦ, ο Τζέιμς έκανε έρμπολ από το κέντρο κι ο Ολυμπιακός πήρε την τέταρτη σερί νίκη του. Μια νίκη που τον βάζει πλέον σε τροχιά τετράδας. Απίθανο ματς, απίθανη μάχη, σαν αγώνας Final Four.

Ο Ολυμπιακός σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι νίκησε τη Μονακό με 75-73 φτάνοντας τις 4 διαδοχικές νίκες. «Καθάρισαν» στο φινάλε ΜακΚίσικ (13π.) και Κάνααν (16π.)

Ο Ολυμπιακός σε μία αναμέτρηση που θύμιζε σε όλα της αγώνα για τα play-offs και όχι για την κανονική διάρκεια διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στον αριθμό 4 αφού επικράτησε στο ΣΕΦ της Μονακό με 75-73. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τους Αϊζάια Κάνααν και Σακιέλ ΜακΚίσικ να βγαίνουν μπροστά στα στα δύσκολα και να χαρίζουν το θετικό αποτέλεσμα το οποίο φέρνει στον Πειραιά ακόμη καλύτερη ψυχολογία και φυσικά διαρκή άνοδο στην κατάταξη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εκτελούν επιθέσεις από κοντινή απόσταση και με πρωταγωνιστές τους σέντερ τους (Φαλ, Ζαϊτέ) το σκορ έγινε 8-8 (5’). Η Μονακό ήταν η πρώτη ομάδα που απέκτησε επαφή με το αντίπαλο καλάθι από μέση και μακρινή απόσταση κυρίως λόγω του Νταιλό κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (13-17, 8’).

Οι παίκτες που έριξε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο λειτούργησαν αρκετά καλά και με μπόλικη ενέργεια. Ο ΜακΚίσικ με 7 πόντους και ασίστ στον Μιλουτίνοφ άλλαξε την κατάσταση στο σκορ (28-26, 15’). Ο Κέμπα Γουόκερ έκανε τη… ζημιά του με σουτ από τα 6.75 αφήνοντας τον Μάικ Τζέιμς στον πάγκο αρκετή ώρα (28-33, 17’). Στο διάστημα μέχρι να πάνε οι αντίπαλοι στα αποδυτήρια κυριάρχησε η καθυστέρηση λόγω της κωλυσιεργίας των διαιτητών να αποφασίσουν μετά από εκτεταμένη χρήση του instant replay, ο ρυθμός χάλασε και επηρέασε την παραγωγικότητα (34-36).

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου Γουόκαπ και Τζέιμς μοίραζαν καλάθια στους συμπαίκτες τους ενώ στην άλλη πλευρά η ένταση της άμυνας και των δύο ομάδων ήταν εντυπωσιακή (42-42, 24’). Η Μονακό ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των δύο κατοχών (42-47, 26’). Με μπροστάρη τον Παπανικολάου και τον Κάνααν να απελευθερώνεται από την αντίπαλη άμυνα, οι Πειραιώτες επέστρεψαν όμως γρήγορα (56-58, 30’).

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου αδυνατούσε να βρει καλές προϋποθέσεις να σκοράρει και πόνταρε στην άμυνα. Ο Μπαρτζώκας το αντιλήφθηκε άμεσα, έριξε τον Πίτερς στο παρκέ και ο Αμερικανός με εύστοχο τρίποντο τον δικαίωσε (62-62, 34’). Το παιχνίδι θύμιζε σε ένταση αναμέτρηση για play-offs, τα πάντα ήταν οριακά (67-69, 38’) αφού το τρίποντο του Κάνααν βρήκε απάντησε σε αυτό του Οκόμπο (μετά από διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ). Ο Τζέιμς αστόχησε υπό ασφυκτική πίεση του Γουόκαπ και στην άλλη πλευρά η ασίστ του Πίτερς πρόσφερε τρίποντο στον ΜακΚίσικ για το 72-69. Απέμεναν 22 δευτερόλεπτα, και ξεκίνησε η διαδικασία των βολών με τον Οκόμπο να έχει 1/2 και τον Κάνααν 2/2 για το 74-70. Ο Τζέιμς με τρίποντο μείωσε σε 74-73 με 3.5 δευτερόλεπτα να μένουν για το φινάλε. Ο Πίτερς με 1/2 έκανε το 75-73 χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό αφού το σουτ του Τζέιμς από το κέντρο δε βρήκε στόχο.

Πηγή: Gazzetta.gr