Διαματάρης: Απολύτως ψευδές το ότι πρότεινα στον Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του Μητσοτάκη να γίνει υπουργός

 

Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑΣ

Αθήνα.- Πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού είχε ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Μανώλη Καπνισάκη. Τον ισχυρισμό αυτόν αρνήθηκε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.  Απολύτως ψευδή χαρακτήρισε τον ισχυρισμό και ο Σύμβουλος Έκδοσης του Εθνικού Κήρυκα κ. Αντώνης Διαματάρης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη στο Documento o Μανώλης Καπνισάκης, που ολόκληρη θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας, ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» Αντώνης Διαματάρης μεσολάβησε και πρότεινε στον Στέφανο Κασσελάκη χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.

Ακολούθως προσθέτει πως η απάντηση που εισέπραξε ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα», που αρθρογραφούσε στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ήταν αρνητική.

Ο Μανώλης Καπνισάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε».

Παύλος Μαρινάκης: Προϊόν επιστημονικής φαντασίας, στερείται σοβαρότητας η είδηση

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε τις αναφορές του Μανώλη Καπνισάκη ως «προϊόν επιστημονικής φαντασίας» και ότι η συγκεκριμένη είδηση «στερείται σοβαρότητας».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ», υπογράμμισε ότι «είναι προϊόν επιστημονικής φαντασίας και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι στερείται σοβαρότητας αυτή η είδηση, «που μας λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ένα υπουργείο, οποιασδήποτε περιγραφής, σε έναν άνθρωπο με βάση την αρθρογραφία του υπέρ του κ. Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση αν υπήρξε έστω επικοινωνία που παρερμηνεύθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αυτό που λέει ο Μανώλης Καπνισάκης δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Αντώνης Διαματάρης

Κατηγορηματικός είναι και ο Αντώνης Διαματάρης, μετά την τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με το δημοσίευμα που τον θέλει να είχε κάνει πρόταση στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση της ΝΔ, το 2019, εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Διαματάρης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας:

«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».