ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί η πρόταση Κασσελάκη για τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ στις Σπέτσες έφερε γκρίνια

Αθήνα.- Ο Στέφανος  Κασσελάκης μπορεί σήμερα να βρίσκεται στο Φανάρι αποδεχόμενος  την πρόσκληση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παραστεί στον εορτασμό των Θεοφανείων, τα όσα συνέβησαν ωστόσο χθες Πέμπτη (04.01.2024) με την δημοσιοποίηση της πρόσκλησης  προς τους βουλευτές  του κόμμα του όπου τους καλεί να συνεδριάσουν στις   Σπέτσες  εξόργισαν κάποια στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πυροδότησε  εντάσεις.

Όλα αυτά, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερώσει, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του για την πρόθεση του να βρεθεί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες από την περασμένη Δευτέρα, όπου δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Η πρόθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φιλοξενήσει στις Σπέτσες – πληρώνοντας  μάλιστα όλα τα έξοδα – τους βουλευτές του κόμματος του ,  παραθέτοντας  και  δείπνο στο σπίτι του, αιφνιδίασε  στελέχη της του κόμματος του,   ενώ έφερε και σοβαρές αντιδράσεις.

Η λογική να αντιμετωπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολυεθνική εταιρεία ξένισε και τους πιο καλοπροαίρετους

Και αυτό γιατί  παρά τις οποίες καλές προθέσεις είχε ο Στέφανος Κασσελάκης  –  να βρεθούν  όλοι οι βουλευτές μαζί και να συζητήσουν  – η λογική να αντιμετωπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολυεθνική εταιρεία ξένισε και τους πιο καλοπροαίρετους.

Η ιδέα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είναι να βρεθούν όλα τα στελέχη του κόμματος του μαζί προκειμένου να εργαστούν ομαδικά, και να καταλήξουν σε κάποιες προτάσεις. «Είναι πολύ σημαντικό οι Βουλευτές να συμμετέχουν στη χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο, ανεξαρτήτως προσωπικής ειδίκευσης και περιφέρειας εκλογής. Όπως έχω πει επανειλημμένα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «στενό κύκλο»,  όλοι είμαστε μία γροθιά. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα παλέψει και στο Κοινοβούλιο και στους δρόμους ως μία συμπαγής ομάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ωστόσο τα πράγματα δεν ήρθαν έτσι όπως τα είχε φανταστεί ο ίδιος καθώς – όπως έλεγαν  βουλευτές του κόμματος  – το Αμερικάνικο μοντέλο πολυεθνικής εταιρείας που στόχο έχει την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζόμενων δεν ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ . «Η λογική αυτή δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το κόμμα μας» έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι λόγοι των ενστάσεων

Οι εντάσεις που καταγράφηκαν εστιάζονται κυρίως σε τρεις λόγους.

Ο πρώτος είναι καθαρά ιδεολογικός και έχει να κάνει με την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είναι δυνατόν – εμείς ως αριστερό κόμμα – την στιγμή που μιλάμε για    τα προβλήματα της ακρίβειας να κάνουμε την  συνεδρίαση σε ένα κοσμοπολίτικο νησί όπως οι Σπέτσες», ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη  του κόμματος.

Απαντώντας ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο επιχείρημα αυτό ανέφερε στην ανάρτηση του ότι  «γνωρίζω ότι πολλά από αυτά που κάνω είναι ασυνήθιστα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Έχω καλέσει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι μου στις Σπέτσες – που τον Γενάρη απέχουν πολύ από την εικόνα του τουριστικού προορισμού.

Θα είμαστε μαζί ένα ολόκληρο τριήμερο, θα αναλύσει ο καθένας τις προτάσεις του στον τομέα του και θα χαράξουμε την κοινή μας στρατηγική».

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πληρώσει όλα τα έξοδα του τριημέρου. Όπως υποστηρίζουν κάποιοι, η κίνηση αυτή, δίνει την εντύπωση  ενός κόμματος το οποίο λειτουργεί και αποφασίζει με βάση  την οικονομική κατάσταση του προέδρου του και όχι των συλλογικών οργάνων.

Οι συνεργάτες του ωστόσο επέμεναν  ότι από την στιγμή που προσκαλεί τους βουλευτές είναι αυτονόητο ότι θα αναλάμβανε και τα έξοδα της φιλοξενίας τους.

Το τρίτο θέμα που ενόχλησε έχει να κάνει με το περιεχόμενο του email που έστειλε η γραμματέας του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη προς όλους τους βουλευτές για να τους προσκαλέσει στις Σπέτσες.

Στο σχετικό email η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε μεταξύ άλλων: «προσκαλείστε να παρουσιάσετε συγκεκριμένες προτάσεις για κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων στον τομέα σας.

Η μέγιστη διάρκεια της παρουσίασης όλων αυτών των στοιχείων σε μορφή power point δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30’, με εξαίρεση αυτή του Τομέα Οικονομικών που μπορεί να διαρκέσει έως 60’. Συνιστάται ο απολογισμός του έργου να μην υπερβαίνει τα 10’ λεπτά και ο υπόλοιπος χρόνος να αφορά τον προγραμματισμό των δράσεων για το επόμενο εξάμηνο και την κατάθεση νομοθετικών παρεμβάσεων.

Παρακαλείσθε τα power points να αποσταλούν μέχρι 18-1-2024».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα διέκρινε  μέσα στο email μία αυταρχική διάθεση και αντέδρασε εντονα. Απαντώντας στην Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε φιρμάνι το email της κ. Τζάκρη μιλώντας για ύφος γραφής και πρόσκλησης που δεν συνάδει σε βουλευτές αριστερού κόμματος αλλά σε πρωτοετείς της Σχολής Αστυφυλάκων.

Πηγή: newsit.gr