Βόλος – Ατρόμητος 1-2

Με δύο γκολ του Αντζιέλσκι, ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό (1-2), άφησε πίσω του τα επικίνδυνα σενάρια και πλέον μπορεί να ονειρεύεται παρουσία στα playoffs. Παραμένουν σε δύσκολη θέση οι Βολιώτες.

«Αλμα» για τα play-offs έκανε σήμερα (7/1) ο Ατρόμητος χάρις στο 2-1 που επικράτησε του Βόλου στο Πανθεσσαλικό, αποτέλεσμα που κράτησε χαμηλά τους γηπεδούχους. Σε ένα ματς όπου η πλευρά τους διατηρεί πολλά παράπονα από τη διαιτησία, ενώ το παιχνίδι είχε τέσσερις τραυματισμούς καθώς οι Μύγας, Τάχατος, Φριντζόσον έγιναν αναγκαστικές αλλαγές, ενώ ο Σιελής αποχώρησε στο 90′ καθώς δεν μπορούσε να συνεχίσει!

Ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κόστιτς κάτω από τα γκολπόστ, τους Ασλανίδη, Σιέλη, Καλογερόπουλο, Μύγα τετράδα στην άμυνα, τους Τρουγιέ, Γκλάβσιτς στον άξονα, τους Κόμπα, Ντέλετιτς στα άκρα και τον Γκαρσία, Μωραϊτη στη γραμμή κρούσης.

Ο Ατρόμητος είχε τον Τσιντώτα στο τέρμα, τους Τσακμάκη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα, Ντε Μποκ στα «μετόπισθεν» από τα δεξιά, τους Κούντε, Εντερ Γκονζάλεθ, Φριντζόνσον στον άξονα, τους Γιουμπιτάνα, Βαλέντσια στα άκρα και τον Αντζιελέσκι στο «9».

Ο Ατρόμητος απειλούσε στα στατικά από εκεί βρήκε το 0-1

Σέντρα στο ματς και τα πρώτα λεπτά πήγαν στη δύναμη. Ο Βόλος κρατούσε ένα «τσικ» την μπάλα περισσότερο, έβγαζε διάθεση να πιέσει, βρήκε ένα γκολ με τον Μωραϊτη που ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και έτσι κυλούσε ο αγώνας. Ομως μετά το 20′ και για περίπου πέντε λεπτά ο Ατρόμητος «εγκαταστάθηκε» γύρω από τα καρέ του και κέρδιζε σερί στατικά, τα οποία και του απέφεραν φάσεις. Στο 23′ μετά από κεφαλιά του Ασεβέδο η μπάλα βρήκε στον Γκαρσία, άλλαξε πορεία, προσέκρουσε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και πέρασε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεσή του ο Αργεντινός στόπερ έπιασε μία «βολίδα» που απέκρουσε ο Κόστιτς και απέφερε νέα στημένη μπάλα για τους Περιστεριώτες. Ο Γιουμπιτάνα πήρε την εκτέλεση και ο Αντζιέλσκι με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 25′.

Ετσι το παιχνίδι… άνοιξε, καθώς οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να βγουν μπροστά. Επαιξαν από τα άκρα, απείλησαν με τον Γκαρσία στο 30′ όμως ο Ατρόμητος έβρισκε χώρους και στο 33′ «άγγιξε» το 2-0 στο 37′ όταν Φριντζόνσον «τσίμπησε» για τον Εντερ σε μία φάση που τραυματίστηκε κιόλας, εκείνος έπαιξε για τον Αντζιέλσκι που βρέθηκε απέναντι στον Κόστιτς αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων απέκρουσε με το κεφάλι (!) το σουτ που επιχείρησε απέναντί του.

Από τα 11 βήματα το 0-2, στην τελευταία φάση το 1-2

Το δεύτερο μισό άρχισε σε ανάλογο τέμπο, ενώ με τον Τάχατο που πέρασε στην ανάπαυλα συνεχίστηκε η «κατάρα» των αναγκαστικών αλλαγών καθώς αντικαταστάθηκε στο 56′ και 10′ μετά την είσοδό του στον αγώνα (λόγω τραυματισμού βγήκε στο πρώτο ημίχρονο και ο Μύγας). Κάπου εκεί καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Βαλέντσια από τον Κόμπα, ο Αντζιέλσκι ευστόχησε στο 59′ από την άσπρη βούλα και διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.

Με το σκορ 2-0 υπέρ του Ατρόμητου μπήκαμε στο τελευταίο του ημίωρο. Ο Βόλος έπαιξε φουλ επίθεση και βρήκε 1-2 καλές στιγμές με τον Γκαρσία όμως στη γενική εικόνα οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και παράλληλα στην «κόντρα» θα μπορούσαν να το διευρύνουν. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Σιελής δεν μπορούσε να συνεχίσει και είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους και τελικά, στην κυριολεκτικά τελευταία φάση του αγώνα (90’+7′) μείωσαν με την κεφαλιά του Γκαρσία για το τελικό 1-2.MVP: Ο Αντζιέλσκι. Ο φορ του Ατρόμητου βρήκε δις στόχο, είχε ακόμη μία «καθαρότατη» ευκαιρία (37′) και ήταν άκρως απειλητικός για τα καρέ των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Ο Ασεβέδο. Ο Αργεντινός στόπερ «γέμιζε» τα καρέ του Ατρόμητου, πήρε τις περισσότερες «μονομαχίες» και παράλληλα στο πρώτο ημίχρονο «φλέρταρε» δις με το γκολ, σε στατικά της ομάδας του.

Πηγή: Gazzetta.gr