Καιρός: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα και την Επαρχία

Αθήνα.- Δυνατό μπουρίνι έπληξε την Αθήνα λίγο μετά τα μεσάνυχτα προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Σημειώνεται πως η Πυροσβεστική δέχτηκε 115 κλήσεις στην Αττική κυρίως για πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχής αλλά και για αντλήσεις υδάτων. Σε όλη την Ελλάδα η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 300 κλήσεις.

Προβλήματα προκλήθηκαν στο Ψυχικό και στην Φιλοθέη.

Στην πλατεία Σιαδήμα της Φιλοθέης έπεσαν δέντρα αλλά και το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ενώ ένα από τα δέντρα έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στη Φιλοθέη κλαδιά από δέντρα έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Η κακοκαιρία έπληξε και τον Πειραιά.

Επίσης, προβλήματα σημειώθηκαν στην Πάτρα και στην Ηλεία κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων, όπου έπεσαν δέντρα ενώ ανετράπη και ένα φορτηγό.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι σήμερα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν ακόμα και τα 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Τα σημάδια της άφησε στον Πύργο Ηλείας η κακοκαιρία τις βραδινές-νυχτερινές ώρες.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης μετά από ανεμοστρόβιλο που παρέσυρε τα πάντα, από στέγες σπιτιών μέχρι και τα μάρμαρα μεγάλης επιχείρησης στην οδό Αλφειού.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, το κόστος των ζημιών είναι πάρα πολύ μεγάλο.

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου, Νώντας Κυριαζής, με δήλωσή του στην ΕΡΤ Πύργου, τόνισε ότι αμέσως από το πρωί θα ξεκινήσει η καταγραφή σε κάθε σημείο που έχει συμβεί η καταστροφή.

Οι άνεμοι ήταν τέτοιας έντασης, που αναποδογύρισαν έως και φορτηγό.

Ρεπορτάζ newsit.gr/naftemporiki.gr