Ο Πρόεδρος Σταϊνμάιερ στον Αγιασμό Υδάτων στο Βερολίνο, τιμώντας την ομογένεια

Βερολίνο.- Είναι η πρώτη φορά που Γερμανός πρόεδρος παρίσταται στον Αγιασμό των Υδάτων. «Ο Γερμανός πρόεδρος είναι προτεστάντης, η σύζυγός του καθολική, αμφότεροι πιστοί αλλά και φίλοι της Ελληνορθόδοξης Μητρόπολης.

“Ήταν στην πραγματικότητα επιθυμία του προέδρου Σταϊνμάιερ να έρθει στον Αγιασμό των Υδάτων για να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο την Εκκλησία αλλά συνολικά την προσφορά των Ελλήνων της Γερμανίας” ανέφερε στην DW στο περιθώριο της ιστορικής αυτής τελετής ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος.

Είναι άλλωστε άλλη μια επιβεβαίωση των αρμονικών ελληνογερμανικών σχέσεων, που παρά τους πολιτικούς κλυδωνισμούς στα χρόνια της κρίσης, έχουν περάσει σε μια νέα, δημιουργική φάση με πολλές πτυχές.

Από την πλευρά του ο Γερμανός πρόεδρος με τη σύζυγό του, παρά το ψύχος του Βερολίνου, παρακολουθήσαν με κατάνυξη και σεβασμό το τελετουργικό του Αγιασμού των Υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, διαβάζοντας προσεκτικά τα κείμενα στα γερμανικά, δίπλα σε εκπροσώπους άλλων χριστιανικών εκκλησιών, την Ελληνίδα πρέσβη στο Βερολίνο Μάρα Μαρινάκη και έντονη διπλωματική παρουσία από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μιλώντας στο ελληνικό πρόγραμμα της DW ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στέλνοντας ένα ευρύτερο μήνυμα για το 2024 στη σκιά των πολέμων που μαίνονται στη γειτονιά της Ευρώπης, ανέφερε: «Πιστεύω ότι όλοι ευχόμαστε για το νέο χρόνο περισσότερη ειρήνη σε σχέση με όσα βιώσαμε την χρονιά που πέρασε. Τα λέω αυτά με το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική επίθεση που δέχθηκε. Τα λέω αυτά με ανησυχία, έχοντας κατά νου τη Μέση Ανατολή, όπου ο πόλεμος συνεχίζει να μαίνεται. Ελπίζω ότι θα μπορέσουν να βρεθούν οδοί και δυνατότητες προς επίτευξη της ειρήνης».

Πηγή: Deutsche Welle/doryforos-europa.blogspot.com