Καινοτόμο Πρόγραμμα του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στο Σικάγο: “Return to your roots”.

Οι φοιτητές σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Γενικό Πρόξενο του Σικάγου, κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη.

Σικάγο.- Το 2023 αποτέλεσε για μια ομάδα Ελληνοαμερικάνων νέων ηλικίας 18 έως 24 ετών, έτος κυριολεκτικής επιστροφής στις ελληνικές τους ρίζες, καθώς τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκαν για διάστημα 10 ημέρων στην Θράκη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Return to your roots”.

Οι συμμετέχοντες μάλιστα φιλοξενήθηκαν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής και είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν ελληνικά και να ξεναγηθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Μαρώνεια, Καβάλα και ξεναγήσεις σε αξιοθέατά.

Η πρωτοβουλία του καινοτόμου αυτού προγράμματος ανήκει στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη που ως άλλη «επένδυση» στις νέες γενιές Ελλήνων, πραγματοποιήθηκε με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του κ.Αλέξανδρου Πίσσιου και είχε την συνεργασία τόσο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας «+Μόρφωση», όσο. Και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, της Μητροπόλης Μαρωνείας και Κομοτηνής και των Δήμων Καβάλας, Κομοτηνής και Μαρωνείας – Σαπών.

Για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα το 2024 ξεκίνησε με μια δεξίωση στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στο Σικάγο, όπου έγινε και απολογισμός της όλης πρωτοβουλίας, ενώ οι ίδιοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα όσα κέρδισαν από την συμμετοχή τους.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σικάγο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον χορηγό Αλέξανδρο Πίσσιο, η υποστήριξη του οποίου κατέστησε δυνατή την υλοποίηση του, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας, κ. Έντυ Ζεμενίδης, τόνισε την σημασία του ταξιδιού αυτού για την ενίσχυση της ταυτότητας των συμμετεχόντων.

Η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, συνεργάτης και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Uchicago και επιστημονικά συνυπεύθυνη του Summer Camp, ευχαρίστησε τον χορηγό Αλέξανδρου Πίσσιου για την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του και προέτρέψε τους μαθητές να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του καλοκαιρινού προγράμματος «Επιστροφή στις ρίζες σου» και το καλοκαίρι του 2024, το οποίο και προανήγγειλε.

 

Πηγή : paratiritis-news.gr.anamniseis.net