Νέα Υόρκη και Σικάγο θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιμέλεια: Χρήστος Μαλασπίνας

Αθήνα.- Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθεί σε λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη αλλά, εν συνεχεία και στο Σικάγο. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην Κρατική Τηλεόραση της ΕΡΤ, αφορμή για το υπερατλαντικό ταξίδι του πρωθυπουργού είναι αφενός ένα επενδυτικό  Φόρουμ της JP Morgan (24 Ιανουαρίου) που θα γίνει στην Νέα Υόρκη και, αφετέρου η επιθυμία του να κάνει μία παρουσία στην Ομογένεια του Σικάγο εν όψει των Ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν με επιστολική ψήφο.

Ειδικότερα, για το θέμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα βρεθώ στις Ηνωμένες Πολιτείες σε δύο εβδομάδες από τώρα, για πολύ λίγες μέρες, για ένα μεγάλο επενδυτικό forum το οποίο διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε και στους Αμερικανούς επενδυτές τη μεγάλη επιτυχία της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις σημαντικές θετικές εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Θα βρεθώ και στο Σικάγο για μία παρουσία στην ομογένεια αυτής της πολύ σημαντικής αμερικανικής πόλης, καθώς θέλω να σας θυμίσω ότι πια θα έχει ψηφιστεί -ελπίζω σε δύο εβδομάδες- το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου που θα ανοίξει ουσιαστικά τις πόρτες στους ομογενείς μας, σε αυτούς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου.

Μια πολύ μεγάλη τομή, μια μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση για τη χώρα μας και ένα πάγιο αίτημα του παγκόσμιου ελληνισμού το οποίο επιτέλους ικανοποιείται.