Σε «Μίμης Δαρειώτης» μετονομάζεται η Κουμουνδούρου – Ξεκίνησε το κρίσιμο τριήμερο στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εργασίες θα ανοίξουν  στις 12:30 με την ομιλία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Hotel», που βρίσκεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος

Σημειώνεται ότι οι εργασίες θα ανοίξουν στις 12:30 με την ομιλία του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη.

Τι συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία

Όσον αφορά τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην ατζέντα βρέθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του οδικού χάρτη στον δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε μεταξύ άλλων το σχέδιο πολιτικής απόφασης, το οποίο ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών από την επιτροπή θέσεων.

Για το δάνειο στα κομματικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέλη της πολιτικής γραμματείας ζήτησαν κατά τις τοποθετήσεις τους διευκρινίσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να είπε πως δεν ήταν μία εύκολη απόφαση, σημειώνοντας πως δεν είναι ευχάριστο ότι  βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Σύμφωνα με την «Αυγή» ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι ενημέρωσε και την οικογένειά του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου θα συζητηθεί η λειτουργία των κομματικών μέσων.

Ωστόσο, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να υπάρξουν εξαρτήσεις από επιχειρηματικό συμφέροντα, τονίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι για τον ίδιο το ζήτημα αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρουσίασε την πρόταση του ίδιου και των Κώστα Ζαχαριάδη – Γιάννη Ραγκούση για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους Ευρωσοσιαλιστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο πλαίσιο του 4ου συνεδρίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στη θετική εμπειρία που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τις επαφές που έκανε με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι οι δυνάμεις του ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς) περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να ηγηθεί της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Συνάντηση το Σάββατο με τον Ιερώνυμο

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, θα συναντηθεί αύριο Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 10:00, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παίρνει όνομα το κτίριο της Κουμουνδούρου

Όνομα αποκτά το κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επί της πλατείας Κουμουνδούρου.

Έπειτα από πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εγκρίθηκε ομόφωνα η ονομασία του κτιρίου της Κουμουνδούρου σε «Μίμης Δαρειώτης».