Κ. Μητσοτάκης: Θα πολεμήσουμε εκείνους που υπερχρεώνουν τους καταναλωτέ

Έθεσε το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να τα βάλουμε με το τέρας της ακρίβειας. Δεν θα ανεχθώ τον πληθωρισμό της απληστίας», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος μίλησε σε πολίτες σε γνωστή καφετέρια στο Γαλάτσι.

Στην πρώτη για το 2024 εντός της Αττικής περιοδεία του, ο πρωθυπουργός πέντε μήνες πριν από το μεγάλο πολιτικό ορόσημο του 2024, των Ευρωεκλογών, έθεσε το διακύβευμα της κάλπης της 9ης Ιουνίου. «Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν, να γίνουμε Ευρώπη παντού. Αυτός είναι ο στόχος μας», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν στο ερώτημα: ποιο είναι το κόμμα και η ηγεσία που μπορεί να κρατήσει ψηλά τη χώρα στην Ευρώπη».

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, με το πρώτο μεγάλο κυβερνητικό στοίχημα να είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας και τον πρωθυπουργό να δείχνει προς τη συνεχή στήριξη των νοικοκυριών.

«Θα πολεμήσουμε εκείνους που πατώντας πάνω σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, εκμεταλλεύονται χρόνιες αδυναμίες της αγοράς και υπερχρεώνουν τους καταναλωτές. Δεν θα ανεχθώ τον πληθωρισμό της απληστίας. Και έχω πει πολλές φορές ότι ότι το κράτος έχει τη δύναμη και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βάλει την αγορά σε τάξη. Και θα το κάνουμε αυτό για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε τα εισοδήματα των πολιτών, ειδικά των ασθενέστερων, όπως το κάνουμε συνέχεια», υπογράμμισε.

«Όταν η οικονομία πηγαίνει καλά υπάρχει πλεόνασμα για να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, διότι δεν θα κουραστώ να το λέω: η συλλογική ευημερία, σύμφωνα με τη δική μας ιδεολογία, πρέπει να μετατρέπεται σε ατομική προκοπή», πρόσθεσε.

Πηγή naftemporiki.gr