Μεξικό: Περουβιανοί επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο με τις «εξωγήινες μούμιες»

Μετά από ανάλυση που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για αντικείμενα που ήταν φτιαγμένα με χαρτί, κόλλα, μέταλλο και ανθρώπινα και ζωικά οστά.

Τα ευρήματα των επιστημόνων από το Περού καταρρίπτουν σύμφωνα με το Associated Press, την πεποίθηση ορισμένων ανθρώπων ότι οι φιγούρες προέρχονται από «εξωγήινο κέντρο ή προέρχονται από άλλο πλανήτη, κάτι που είναι εντελώς ψευδές», δήλωσε ο ιατροδικαστής αρχαιολόγος Φλάβιο Εστράδα, ο οποίος ηγήθηκε της ανάλυσης.

Ο Φλάβιο Εστράδα με μία από τις «εξωγήινες μούμιες»

«Το συμπέρασμα είναι απλό: πρόκειται για κούκλες συναρμολογημένες με οστά ζώων από αυτόν τον πλανήτη, με σύγχρονες συνθετικές κόλλες, επομένως δεν συναρμολογήθηκαν κατά την προ-ισπανική εποχή», δήλωσε ακόμα ο Εστράδα μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Δεν είναι εξωγήινοι, δεν είναι εξωγήινοι», είπε ακόμα.

Η εισαγγελία δεν έχει ακόμη καθορίσει σε ποιον ανήκουν τα αντικείμενα. Οι αξιωματούχοι την Παρασκευή δήλωσαν μόνο ότι ένας Μεξικανός πολίτης ήταν ο προοριζόμενος για παραλήπτης των αντικειμένων πριν κατασχεθούν από τελωνειακούς πράκτορες τον Οκτώβριο.

Η υπόθεση έφτασε στο μεξικανικό Κογκρέσο

Αρκετοί ισχυρίστηκαν πως τα δύο αυτά «πτώματα» είναι λείψανα μη ανθρώπινων όντων και μάλιστα αποτέλεσαν αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και λάτρεις των ΑΤΙΑ σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα η υπόθεση πήρε διεθνή διάσταση τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ο δημοσιογράφος  και ουφολόγος, Χάιμε Μαουσάν πήγε ενώπιον του Κογκρέσου του Μεξικού για να παρουσιάσει τα δύο κουτιά με τις «μούμιες των εξωγήινων» που βρέθηκαν στο Περού και μάλιστα είχε υποστηρίξει, καταθέτοντας ενόρκως ενώπιον των βουλευτών του Κογκρέσου του Μεξικού ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα «δεν αποτελούν μέρος της εξέλιξής μας στη Γη».

Τα «εξωγήινα πτώματα»

Τον Νοέμβριο, ο Μαουσάν επέστρεψε στο Κογκρέσο του Μεξικού με μια ομάδα Περουβιανών γιατρών και πέρασε περισσότερες από τρεις ώρες πιέζοντας για την υπόθεση των «μη ανθρώπινων όντων» που, όπως είπε, βρέθηκαν στο Περού. Μάλιστα είχε κάνει παρόμοιους ισχυρισμούς το 2017.

Μια έκθεση της εισαγγελίας του Περού εκείνη τη χρονιά διαπίστωσε ότι τα υποτιθέμενα εξωγήινα σώματα ήταν στην πραγματικότητα «πρόσφατα κατασκευασμένες κούκλες, οι οποίες έχουν καλυφθεί με ένα μείγμα χαρτιού και συνθετικής κόλλας για να προσομοιωθεί η παρουσία δέρματος».

«Δεν πρόκειται για τα λείψανα των προγονικών εξωγήινων που προσπάθησαν να παρουσιάσουν», ανέφερε η έκθεση του 2017.

Οι ειδικοί την Παρασκευή έδειξαν στους δημοσιογράφους ένα ζευγάρι κούκλες μήκους 2 μέτρων ντυμένες με κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα ρούχα. Είπαν ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι για τη δημιουργία τους χρησιμοποιήθηκαν τα οστά πτηνών, σκύλων και άλλων ζώων.

Το χέρι με τα τρία δάχτυλα

Εν τω μεταξύ, ένα υποτιθέμενο χέρι με τρία δάχτυλα υποβλήθηκε σε εξετάσεις με ακτίνες Χ. Ο Εστράδα δήλωσε ότι είναι ένα «πολύ κακοφτιαγμένο» χέρι που δημιουργήθηκε με ανθρώπινα οστά.