Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο

Αθήνα.- Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το Σάββατο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Συγκεκριμένα, έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Επιπλέον, θα σημειωθούν ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους το Σάββατο να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς Κελσίου, και παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Χάρτης με το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού σε εκατοστά για το Σαββάτο 13/01/2024, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.