Ο ομογενής Jason Sotiris ανακηρύχθηκε «Πρεσβευτής για την Ημέρα της Αυστραλίας» για το 2024

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά «Supertee» λαμβάνει αυτόν τον τιμητικό τίτλο

Ο ομογενής Jason Sotiris, ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά «Supertee», ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά «Πρεσβευτής για την Ημέρα της Αυστραλίας» (Australia Day Ambassador) για το 2024 και ετοιμάζεται να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν για την «Ημέρα της Αυστραλίας» (Australian Day), στον Δήμο Lane Cove στην Νέα Νότια Ουαλία.

Ο κ. Sotiris, έλαβε και πέρυσι αυτόν τον τιμητικό τίτλο από τον Δήμο Camden, για το φιλανθρωπικό έργο που παρήγαγε, προσφέροντας σε παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ένα πρακτικό ιατρικό ένδυμα σχεδιασμένο σαν στολή σούπερ ήρωα που αντικαθιστά την τυπική νοσοκομειακή ρόμπα, το Supertee.

Ο Jason Sotiris “εν ώρα δράσης” σε ένα από τα νοσοκομεία με τα οποία συνεργάζεται

«Το ότι είμαι ξανά προσκεκλημένος, σημαίνει πολλά για εμένα. Είμαι ένας πολύ υπερήφανος Αυστραλός και αγαπώ να παρακολουθώ τελετές κατά τη διεξαγωγή των οποίων βλέπω ανθρώπους να γίνονται Αυστραλοί πολίτες», δήλωσε ο κ. Sotiris, στον «Νέο Κόσμο».

Ο ίδιος μοιράζεται το ότι αυτή η εμπειρία, λειτούργησε σαν ένα ταξίδι στο παρελθόν, αναφερόμενος συγκεκριμένα στη χρονική περίοδο κατά την οποία οι γονείς και οι παππούδες του είχαν έρθει στην Αυστραλία, καθώς και όταν όλοι οι συγγενείς του, απέκτησαν την αυστραλιανή υπηκοότητα.

«Είναι μία εμπειρία που μου προκαλεί ένα αίσθημα ταπεινότητας», πρόσθεσε.

Ο Jason Sotiris κρατώντας ένα Supertee

Η «Supertee», η οποία έχει λάβει τεράστια αναγνώριση σε πανεθνικό επίπεδο, συστάθηκε από τον ομογενή φιλάνθρωπο, τον Ιούνιο του 2018, όταν η κόρη του, Angela, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με μια σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζετα κυτταρική ιστοκύττωση Λάνγκερχανς (Langerhans).

Η μικρή Angela ξεπέρασε το πρόβλημα και απαλλάχθηκε από τον καρκίνο, ενώ ο πατέρας της χρησιμοποίησε τις εμπειρίες, αλλά και τις γνώσεις που απέκτησε καθ΄όλη αυτή τη διαδικασία για να χαρίσει χαμόγελα σε παιδιά που έδιναν τη δική τους μάχη μέσω των ιατρικών ενδυμάτων, Supertee.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απόκτησης υπηκοότητας που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στην περιοχή του Δήμου Lane Cove, θα δοθεί επίσης η ευκαιρία στον κ. Sotiris να μοιραστεί την άποψή του «για το πώς είναι να είσαι Αυστραλός (ιδιαίτερα με αυτούς που θα αποκτήσουν την αυστραλιανή υπηκοότητα)», όπως επίσης για το τι αγαπάει σε αυτή την χώρα καθώς και τις ευκαιρίες που του έχει προσφέρει, αλλά και το τι «μπορεί να προσφέρει και σε άλλους».

Ο Jason Sotiris φορώντας το δικό του Supertee

«Κατάφερα να δημιουργήσω κάτι που είναι ωφέλιμο για τα παιδιά λόγω της κοινότητας των ανθρώπων, λόγω των Αυστραλών που στηρίζουν ένα ιδεώδες που βλέπουν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά για άλλους», πρόσθεσε ο ιδρυτής της Supertee.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ιστορία του συμβολίζει το αυστραλιανό πνεύμα, όπου ακόμα και χωρίς να είσαι ο πιο εκπαιδευμένος, πλουσιότερος ή δικτυωμένος άνθρωπος στον Κόσμο, μπορείς ακόμα να «γευτείς» την επιτυχία με λίγη αποφασιστικότητα και βοήθεια από άλλους.

«Μπορεί να σε εκπλήξει πώς μία μικρή ομάδα ανθρώπων μπορεί να εξελιχθεί σε μια μεγάλη κοινότητα που κάνει τη διαφορά», δήλωσε.

Ο Jason Sotiris προσφέρει ένα κουτί Supertee σε μία μικρή θαρραλέα μαχήτρια

Πέρυσι η φιλανθρωπική οργάνωση συνέβαλε στη στήριξη περισσότερα από 10.000 παιδιά, ενώ φέτος ο κ. Sotiris, δήλωσε ότι στόχος τους είναι να βοηθήσουν 16.000 από τα πιο άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά της Αυστραλίας, καθώς και να παρουσιάσουν νέα σχέδια.

«Όταν ξεκινήσαμε, δραστηριοποιηθήκαμε σε ένα μόνο νοσοκομείο. Τώρα βρισκόμαστε σε 76 νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Sotiris.

«Φέτος, σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το εύρος επιλογών ενδυμάτων μας που υπάρχουν διαθέσιμα με ήρωες», δήλωσε ο ομογενής ιδρυτής της Supertee, ο οποίος εξήγησε ότι σκοπός της οργάνωσης είναι να συμπεριλάβει στην λίστα των επιλογών θεματολογίες και χαρακτήρες τα οποία θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να διασκεδάσουν και να παίξουν στο νοσοκομείο.

Παρά τις επιτυχίες της οργάνωσης, ο κ. Sotiris, μοιράστηκε ότι η πιο χαρούμενη, και πιο υπερήφανη στιγμή της χρονιάς για αυτόν, σχετίζεται με έναν αξιοσημείωτο ορόσημο στη ζωή της κόρης του, Angela.

«Η κόρη μου αρχίζει επίσης το γυμνάσιο φέτος. Με όλα όσα πέρασε, είναι πραγματικά ένα ορόσημο για την οικογένειά μας να τη βλέπει να το επιτυγχάνει κάτι τέτοιο».

Πηγή: neoskosmos.com