Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη ΜΕΒΓΑΛ

Mε μία πολύ σημαντική βράβευση ξεκίνησε το 2024 για τη ΜΕΒΓΑΛ.

Τη Δευτέρα 8/01/24 το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) τίμησε την Πρόεδρο της εταιρείας, κα. Μαίρη Χατζάκου, με το βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ, έναν εμβληματικό θεσμό που αξιολογεί και βραβεύει την επιχειρηματική δράση, η οποία στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η ΜΕΒΓΑΛ συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που είναι πρωτοπόρες σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, καθώς λειτουργεί με τη φιλοσοφία της ισότητας και των ίσων ευκαιριών. Αυτό αποτυπώνεται στην ίδια την οργάνωσή της, αφού το 36% των διευθυντικών θέσεων και τα 3 από τα 5 μέλη του Δ.Σ. καλύπτονται από γυναίκες.

Η έμπνευση για την ίδρυση της ΜΕΒΓΑΛ δόθηκε το 1940 από μία γυναίκα, τη Δόμνα Χατζάκου, μητέρα του ιδρυτή της, Κωνσταντίνου Χατζάκου. Η ίδια διατηρούσε γαλακτοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, όπου πουλούσε παραδοσιακό γιαούρτι και ρυζόγαλο που έφτιαχνε μόνη της.

Το γεγονός ότι σήμερα η εταιρεία είναι μια υγιής επιχείρηση, που παραμένει ελληνική και στα χέρια της ίδιας οικογένειας Χατζάκου, οφείλεται επίσης σε μια γυναίκα, στην κόρη του ιδρυτή, κα Μαίρη Χατζάκου.

Τα τελευταία χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ διανύει αναπτυξιακή πορεία, υλοποιεί ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, απασχολεί 620 εργαζόμενους και εξάγει τα προϊόντα της σε 35 χώρες. Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ» αναγνωρίζει την έννοια της συμπερίληψης και παράλληλα έχει υιοθετήσει πρακτικές που υποστηρίζουν τη μητρότητα και την οικογένεια.

Η κα Χατζάκου κατά τη βράβευσή της δήλωσε: «Είμαι υπερήφανη που οι δύο οικογένειές μου, της ΜΕΒΓΑΛ και η προσωπική, είναι πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Η βράβευση αυτή δείχνει το πείσμα και τις αντοχές που έχουμε οι γυναίκες και θέλω να την αφιερώσω σε όλες τις ελληνικές οικογένειες, που καθημερινά εμπιστεύονται τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ.»

ladylike.gr