ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της «αναμπουμπούλας» Κασσελάκη – Πολάκη

Η κρίση στις σχέσεις του Παύλου Πολάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη ανέδειξαν μία σειρά από προβλήματα που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν να κάνουν κυρίως με τον ρόλο “φίλων” και εξωθεσμικών παραγόντων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Φυσικά όπως είναι λογικό το πρόβλημα αφορά και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη αν ισχύουν οι πληροφορίες που τον θέλουν να συνομιλεί με εξωθεσμικούς παράγοντες που δεν γνωρίζουν την λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι γκρίνιες στην Κουμουνδούρου έχουν φουντώσει καθώς τα πολλαπλά κέντρα ενημέρωσης στο κόμμα δίνουν την εικόνα ενός φορέα ο οποίος δεν κινείται συντεταγμένα αλλά με βάση τις προσωπικές απόψεις ανθρώπων ξένων προς τον ΣΥΡΙΖΑ. .

Η ιστορία του Παύλου Πολάκη είναι χαρακτηριστική αφού μέσα από διαρροές που υπήρξαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο βουλευτής Χανίων βρέθηκε στο επίκεντρο ενός θέματος το οποίο δεν είχε πραγματική βάση. Δηλαδή ο Παύλος Πολάκης ποτέ δεν ανέφερε μέσα στην Πολιτική Γραμματεία ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Αντίθετα μάλιστα ο άνθρωπος που ανέδειξε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη για την αρχηγεία του κόμματος εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία ιδιαίτερα πράος να κινείται μέσα στα κομματικά πλαίσια.

Οι πληροφορίες λένε ότι μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αφού έχει καταθέσει την δική του πρόταση, και πρόσθεσε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι στα ορεινά της Κρήτης οι πολίτες εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε ότι αφορά την τεκνοθεσία ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βρέφη.

Οι απόψεις του αυτές δεν ξένισαν κανέναν αφού κατέθεσε μόνο την εμπειρία του και τον προβληματισμό του.

Ως δια μαγείας ωστόσο κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ ότι υπήρξε διαφοροποίηση Πολάκη ενώ το βράδυ πάλι μέσω πηγών (γνωστές στους δημοσιογράφους) κυκλοφόρησε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Παύλο Πολάκη και του είπε ότι εάν επιμείνει στις θέσεις του θα τον διαγράψει.

Οι διαρροές αυτές όπως ήταν φυσικό ξάφνιασαν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα αυτούς που μετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός συγκέντρωσε την συμπάθεια όλων των στελεχών της ΚΕ τα οποία θεώρησαν ότι «δέχεται επίθεση από κύκλους που δεν έχουν να κάνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ή δεν γνωρίζουν καλά τις εσωκομματικές διαδικασίες».

Η αντίδραση Πολάκη και η αναδίπλωση Κασσελάκη

Ο Παύλος Πολάκης δεν αντέδρασε με τον γνωστό του τρόπο αλλά σε αποκλειστική του δήλωση στο newsit.gr ανέφερε ότι δεν υπήρξε τηλεφώνημα από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη και εξέφρασε την απορία του για το από που διαρρέονται αυτές οι πληροφορίες.

Οι αντιδράσεις αλλά και ο εκνευρισμός του Παύλου Πολάκη ο οποίος ζητούσε από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να διαψεύσουν το τηλεφώνημα ανάγκασαν τον Στέφανο Κασσελάκη να αναδιπλωθεί αναγνωρίζοντας τον ρόλο του βουλευτή Χανίων.

«Και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κατευνάσει την οργή του βουλευτή Χανίων.

Από την πλευρά του προέδρου πάντως υπήρξαν διαρροές που έλεγαν ότι πράγματι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν τηλεφώνησε τον Παύλο Πολάκη αλλά ότι με κάποιο τρίτο πρόσωπο διαμήνυσε ότι δεν θα δεχθεί κανείς βουλευτής να διαφοροποιηθεί. Φυσικά ούτε λόγος για διαγραφή.

Ο βουλευτής Χανίων απέφυγε πάντως να μιλήσει στην ΚΕ ενώ συνεργάτες του έλεγαν ότι επιμένει σε όσα είπε στην Πολιτική Γραμματεία.

Όπως σημείωναν πάντως στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης η έμμεση συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη δεν είναι σίγουρο ότι έχει κατευνάσει την οργή του πρώην υπουργού και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα αντιδράσει, το επόμενο διάστημα.

Η πορεία για τις Ευρωεκλογές

Σε ότι αφορά την πρόταση των τριών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή ευρωομάδας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του ανέφερε ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν είναι πυροτέχνημα. Έχει βάση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί στο συνέδριο. Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η ταυτότητα μας δεν θα αλλάξει. Δεν πρόκειται να γίνουμε κόμμα διαχείρισης τύπου ΠΑΣΟΚ. Συζητήστε το στο συνέδριο εγώ έχω κάνει γνωστή τη θέση μου ότι θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ηγετική δύναμη της Αριστεράς και μάλιστα να δώσουμε και το παράδειγμα στο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το πως πρέπει να είναι η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Αριστερά».

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης στο κλείσιμο της ΚΕ ανέφερε ότι από τις 25 Ιανουαρίου κινούνται οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρώ λίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στα πρότυπα των think tanks, όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς θα εγγράφεται στέλνοντας το βιογραφικό του στον isyriza. Αυτοί θα αξιολογηθούν από την Πολιτική Γραμματεία και μετά θα υπάρξει μια λίστα που θα προκύψει και θα ψηφιστούν ηλεκτρονικά από τα μέλη του κόμματος στις προκριματικές οι 42» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος .

Πηγή:newsit.gr