Κορυφαίος τουριστικός προορισμός η Ελλάδα και το 2024 για τους Νορβηγούς

Οσλο.- Δυο βραβεία απέσπασε από τη Νορβηγία η Ελλάδα καθώς αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2024, ενώ και η Υπηρεσία Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Εξωτερικού Σκανδιναβίας, βραβεύτηκε ως Καλύτερος Ξένος Οργανισμός Τουρισμού για το 2023.

Οι δύο νέες πρωτιές της Ελλάδας και του ΕΟΤ, ανακοινώθηκαν στην ετήσια τελετή των βραβείων «Grand Travel Awards» (GTA).

Τα «Grand Travel Awards» διοργανώνονται κάθε χρόνο εδώ και 26 χρόνια από τo επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό Reis και την ιστοσελίδα της ίδιας εταιρείας, Travel News, στην Νορβηγία και την Σουηδία.

Τα βραβεία GTA αποτελούν μάλιστα την πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του κλάδου σε όλους τους τομείς της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας.

Σημαντικό κίνητρο για διακοπές που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει, είναι η πλούσια ελληνική γαστρονομία. Η Ελλάδα είναι ένας από τους αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς των Νορβηγών με υψηλό δείκτη επαναλαμβανόμενων επισκεπτών.

Η ηλικιακή ομάδα που φαίνεται να επισκέπτεται την Ελλάδα περισσότερο είναι οι άνω των 50 ετών, οι οποίοι κάνουν ταξίδια τέσσερις φορές κατά μέσο όρο. Ακόμα, είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και εκτιμούν τον πολιτισμικό πλούτο της χώρας, το αυθεντικό φυσικό περιβάλλον και την ελληνική κουζίνα.