Τόμπσον – Τσιτσιπάς 1-3: «Ατσάλινος» Στέφανος: Ανατροπή και πρόκριση στον τρίτο γύρο

Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε του τέταρτου σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 3-1 του Τόμπσον και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Australian Open.

Μετά από μια τεράστια μάχη που κράτησε περίπου 3,5 ώρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε την αντίσταση τού Τζόρνταν Τόμπσον επικρατώντας με 3-1 σετ, με ανατροπή, και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας δεν άρχισε καλά το ματς, όμως στη συνέχεια μπόρεσε να πάρει το τάι μπρέικ και να ισοφαρίσει. Έπειτα είχε ένα εξαιρετικό τρίτο σετ για το 2-1, ενώ στο τέταρτο βρέθηκε ένα βήμα από τη νίκη με διπλό μπρέικ πόιντ, όμως ο Αυστραλός αντίπαλός του επέστρεψε και πήγε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος έδειξε τον χαρακτήρα του και έφτασε στο 3-1.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι το έβδομο game, όταν ο Αυστραλός έκανε break και προηγήθηκε με 4-3. Στην συνέχεια, ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει και ο Τόμπσον πήρε το σετ με 6-4, μετά από 45 λεπτά.

Μια μεγάλη ανατροπή

Στο δεύτερο σετ, οι δύο «μονομάχοι» δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να κάνει break και μετά το 6-6, όλα κρίθηκαν στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πιο αποτελεσματικός, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 1-1, μετά από μία ώρα κι ένα λεπτό.

Εχοντας βελτιώσει αισθητά την ψυχολογία του, ο Τσιτσιπάς μπήκε στο τρίτο σετ αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Τόμπσον. Και με δύο γρήγορα breaks προηγήθηκε με 4-0, για να κλείσει το σετ με 6-2, μετά από 38 λεπτά.

Στο τέταρτο και -όπως αποδείχθηκε- τελευταίο σετ, ο Τόμπσον «άντεξε» μέχρι το πέμπτο game όταν ο Τσιτσιπάς έκανε break και προηγήθηκε με 3-2. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν «τα παράτησε» και αφού «έσπασε» το σερβίς του Ελληνα τενίστα στο 10ο game ισοφάρισε σε 5-5 (σ.σ. ενώ έχανε με 40-15), παρατείνοντας την αγωνία θεατών και τηλεθεατών. Στην συνέχεια, ο Αυστραλός πίεσε ακόμη περισσότερο τον Τσιτσιπά προηγούμενος με 6-5, ενώ το 12ο ήταν το πλέον απολαυστικό game του αγώνα, δεδομένου ότι κρίθηκε στους 20 (!) πόντους, με νικητή τον Τσιτσιπά που ισοφάρισε 6-6. Η «τύχη» και αυτού του σετ, κρίθηκε στο tie break, όπου ο «Tsitsifast» απέφυγε τα σοβαρά λάθη και επικράτησε με 7-4, μετά από μία ώρα και 14 λεπτά.

Στον επόμενο γύρο, ο Ελληνας πρωταθλητής θ΄αντιμετωπίσει τον 19χρονο Γάλλο, Λούκα Φαν Άσε, ο οποίος επικράτησε του Ιταλού, Λορέντσο Μουσέτι με 3-2 σετ.

Πηγή:in.gr