Μεσολόγγι: Απολογείται τη Δευτέρα ο κρεοπώλης – Οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψή του

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 31χρονου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Μεσολόγγι.-  Τη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθεί ο 50χρονος κρεοπώλης από το Μεσολόγγι, ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Κατά την ολονύχτια παραμονή του στο ΑΤ Μεσολογγίου, οι αστυνομικοί του παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για την υπόθεση, όπως υλικό από κάμερες και καταθέσεις από άτομα του δικού του φιλικού περιβάλλοντος. Ποιες ήταν οι αντιφάσεις που οδήγησαν στη σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ.

Απολογείται την Δευτέρα ο κρεοπώλης

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 31χρονου ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Ο 50χρονος αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή, ενώ χρειάστηκε να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα του αστυνομικού τμήματος, καθώς έξω από αυτό έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί η μητέρα και οι αδελφές του Μπάμπη και συγγενείς του που ζητούν απαντήσεις για την εξαφάνισή του.

Η μητέρα του Μπάμπη, που περιμένει εδώ και 14 ημέρες να μάθει την αλήθεια για το παιδί της, μίλησε, όντας συντετριμμένη στην κάμερα του Alpha: «Ήθελα να τον δω λίγο, να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει που είναι το παιδί μου. Μόνο αυτό θέλω».

Ήταν δικαίωση όπως είπε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 50χρονο, προσθέτοντας ότι τώρα περιμένει να «σπάσει» ο κρεοπώλης και να ομολογήσει. «Πάλι μέσα θα μπει έτσι κι αλλιώς», πρόσθεσε.

Οι αντιφάσεις του κρεοπώλη ξετυλίγουν το κουβάρι της σύλληψής του

Οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε κατά τη διάρκεια των καταθέσεών του για την εξαφάνιση του Μπάμπη, ήταν αυτές που άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της συλληψής του κρεοπώλη.

Με τον 50χρονο κρεοπώλη να επικαλείται κενά μνήμης, τη στιγμή που όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες έδειχναν πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε δει ζωνταντό τον 31χρονο κυνηγό και μια σειρά ψευδών ισχυρισμών οι οποίοι κατέρρευσαν στη συνέχεια οδήγησαν τις αρχές στη σύλληψή του, αν και ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του.

Ο κρεοπώλης ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε απευθείας στο σπίτι του, τη νύχτα που μετέφερε τον Μπάμπη στη διασταύρωση των ΤΕΙ. Κάτι όμως που δεν συνέβη, όπως έδειξαν μια σειρά από κάμερες ασφαλείας. Δεν είχε αναφέρει ποτέ ότι είχε μιλήσει με τον 36χρονο φίλο του, πριν και μετά την εξαφάνιση. Αποδείχτηκε ότι το έκανε, με τον 50χρονο να επαναλαμβάνει πως δεν θυμάται όσα έγιναν κι ειπώθηκαν στις συνομιλίες τους.

Το κινητό του τηλέφωνο. Ανέφερε ότι δεν το είχε μαζί τη νύχτα της εξαφάνισης, αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε το αντίθετο. Επικαλείται ένα «κενό» μνήμης 50 λεπτών, από τη στιγμή που άφησε τον Μπάμπη στη διασταύρωση μέχρι την ώρα που επέστρεψε σπίτι του. Στο διάστημα αυτό όμως, αντάλλασσε μηνύματα και έκανε τηλεφωνικές κλήσεις, που φρόντισε να διαγράψει.

Όπως προέκυψε από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ο κρεοπώλης ήταν εκείνος που κάλεσε τον Μπάμπη για να συναντηθούν και όχι το αντίστροφο, όπως έλεγε αρχικά. Ενώ από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης βρίσκονταν στο ίδιο σημείο τη νύχτα της εξαφάνισης για πολλή ώρα. Με τον 50χρονο να μην μπορεί να δώσει εξήγηση.

Άλλα 4 άτομα στο «κάδρο»

Τέσσερα ακόμη άτομα έχουν μπει στο κάδρο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Μεσολόγγι, μετά τη σύλληψη του κρεοπώλη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του Μπάμπη από δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως μετέδωσε η απεσταλμένη του Star Κωνσταντίνα Τσεγγενέ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρώτος είναι ο 36χρονος Σ. ο οποίος είναι αυτός που το κινητό του έδινε στίγμα ότι ήταν με τον κρεοπώλη τη βραδιά της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Όπως άλλωστε εκτιμά και ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης , αλλά και πολλοί άλλοι ακόμα, ο κρεοπώλης ο οποίος φέρεται ως δολοφόνος του νεαρού πρέπει να είχε συνεργό, καθώς δεν θα μπορούσε λογικά ένας άνθρωπος να στήσει όλο αυτό το σκηνικό μόνος του.

Ο ίδιος ο κρεοπώλης από τις απαντήσεις που δίνει στις αρχές δίνει την εικόνα ότι  ήταν προετοιμασμένος για το τι θα πει και τι όχι, όπως και σε ποιες περιπτώσεις θα επικαλεστεί κενά μνήμης.

Η Αστυνομία στην πορεία της έρευνας για την εξαφάνιση του Μπάμπη βρήκε και άλλη μία   υπόθεση μπροστά η οποία αφορά τοκογλυφία και για την οποία έχουν καταθέσει ήδη δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Η τραγική μητέρα και η αδελφή του Μπάμπη κλήθηκαν σήμερα από τους αστυνομικούς στο Μεσολόγγι προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της σύλληψης.

Όπως τους ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο κρεοπώλης δεν ομολόγησε και δεν έχει πει τίποτα παραπάνω από όσα γνωρίζαμε, παρόλες τις πιέσεις που δέχθηκε.

«Δεν ήμουν εγώ στο βίντεο»

Στην αρχική του τοποθέτηση εμμένει ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος πλέον έχει συλληφθεί για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου μιας και πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μάλιστα, κατά την ολονύχτια παραμονή του στο ΑΤ Μεσολογγίου, οι αστυνομικοί του παρουσίασαν όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει για την υπόθεση, όπως υλικό από κάμερες και καταθέσεις από άτομα του δικού του φιλικού περιβάλλοντος.

Ωστόσο ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη επέμενε να τα αρνείται όλα και όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν αστυνομικές πηγές, είχε βάλει την «κασέτα» και προσπαθούσε να τους βγάλει όλους τρελούς!

Πηγή:newpost.gr