Η εισήγηση Μητσοτάκη στο Υπουργικό: «Η τροπολογία για την Επιστολική Ψήφο θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, αν απορριφθεί»

Αθήνα.- Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανάρρωσε μετά την νόσησή του με τη γρίπη H1N1, συνεδριάζει, στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο.

Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τον δικαστικό χάρτη και το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, ωστόσο οι προβολείς πέφτουν στη ρύθμιση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, που θα παρουσιάσει στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Το νομοσχέδιο που προκαλεί πολλαπλές αναταράξεις στην κυβερνώσα παράταξη και όχι μόνο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση αμέσως μετά το Υπουργικό.

Δείτε live την εισήγηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με σχόλιο για την επιστολική ψήφο και την τροπολογία που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά για επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές.

«Γίνεται ιστορικό βήμα. Αργά η γρήγορα η κυβέρνηση θα κάνει το επόμενο. Η τροπολογία θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, αν απορριφθεί» ξεκαθάρισε.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ γυρίζουν την πλάτη στη συναίνεση. Απορώ με την παλινωδία τους και τη σκόνη που σηκώθηκε

Υπάρχει τρόπος: Ας υπερψηφίσουν νόμο και ας καταψηφίσουν την τροπολογία

Για την ακριβεια ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Παίρνουμε μέτρα κατά της ακρίβειας και στηρίζουμε τις οικογένειας. Τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας χωρίς να διαχέεται αυτό στους πολίτες;».

Για το Κράτος Δικαίου είπε: «Οι αξίες μας είναι η μήτρα του συγχρόνου δυτικού πολιτισμού. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κράτος δικαίου. Γενναία η δικαστική μεταρρύθμιση που προωθούμε. Ολοκληρώνουμε μια διαδικασία που εκκρεμεί χρόνια».

in.gr