Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2

O τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Τσιντώτας, πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του την απόκρουση του πέναλτι.

Αθήνα.- O Παναθηναϊκός έχασε… ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο β’ ημίχρονο – και πέναλτι με τον Ιωαννίδη στο 89′ που απέκρουσε ο Τσιντώτας – και ο Ατρόμητος που ανέτρεψε το 1-0 του Αϊτόρ με Ανγκιέλσκι – Γιουμπιτάνα πήρε τη νίκη με 2-1 στη Λεωφόρο, μαζί και το πλεονέκτημα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

O Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με επτά αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, δίνοντας φανέλα βασικού σε Ντραγκόφσκι, Βίτορ και Μπακασέτα που έκαναν ντεμπούτο με το Τριφύλλι. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Ντραγκόφσκι. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Ακαϊντίν με τον Βίτορ οι δύο στόπερ. Βιλένα και Αράο οι δύο κεντρικό μέσοι, έχοντας μπροστά τους τον Τζούρισιτς. Αριστερός εξτρέμ ο Μαντσίνι, δεξιός ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Μπακασέτας.

Ο Σάσα Ίλιτς ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τσιντώτα στην υπεράσπιση της εστίας. Ασεβέδο, Ιμερέκοφ οι δυό στόπερ, Τσακμάκης, δεξιός μπακ, Αθανασίου αριστερός. Έντερ, Βρακάς και Έρλινγκμαρκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Γιουμπιτάνα και Ρομπαϊγ πίσω από τον Αντζιέλσκι.

Παναθηναϊκό ξεκίνημα, Ατρόμητη συνέχεια και ανατροπή

Ο Παναθηναϊκός μέχρι το 25′ ήταν εξαιρετικός. Πίεσε ασφυκτικά, κυκλοφόρησε γρήγορα, είχε ένα δοκάρι με τον Μπακασέτα, άνοιξε το σκορ με τον Aϊτόρ στο 11′ έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Μπακασέτα με τον Τζούρισιτς ενώ στο 19′ ο Αϊτόρ δεν πρόλαβε να σουτάρει σε μοναδικό τετ α τετ. Από το… πουθενά, όμως, ο Ατρόμητος έφερε το ματς στα ίσια με τον Αντζιέλσκι και κάπου εκεί η εικόνα του αγώνα άλλαξε.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, με τον Ντραγκόφσκι να απομακρύνει το σουτ του Γιουμπιτάνα στο 32′. Στιγμές αργότερα ο Μαντσίνι έχασε το άχαστο στο κενό τέρμα και στο 42′ οι φιλοξενούμενοι με τρομερό transition μετά από κόρνερ του Παναθηναϊκού, έκαναν το 2-1 με πλασέ του Γιουμπιτάνα μετά από κάθετη του Ρομπάιγ.

Σεμινάριο χαμένων ευκαιριών

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός πίεσε ασφυκτικά, και στο 58′ απείλησε με κεφαλιά του Ακαϊντίν που πέρασε λίγο άουτ. Με κορυφαίο τον Μπακασέτα οι γηπεδούχοι σε κάθε επίθεση έφτιαχναν φάσεις αλλά είχαν κάκιστες τελικές επιλογές.

Στο 61′ ο Αϊτόρ σούταρε άουτ ενώ στο 67′ ο Βαλένσια έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 31. Στο 69′ ο Τζούρισιτς μόνος του έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρε του Ατρομήτου ενώ στο 72′ ο Μπερνάρντ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, με την κεφαλιά να περνάει άουτ. Στο 75′ ο Τσιντώτας έπιασε το τετ α τετ με τον Μπερνάρντ ενώ ο Αϊτόρ στο 79′ αστόχησε και πάλι από καλή θέση. Στο 88′ το σεμινάριο χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε με τον Τσιντώτα να αποκρούει το πέναλτι του Ιωαννίδη και στην συνέχεια να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός έχανε τα άχαστα και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο φινάλε, με τον Ντραγκόφσκι να προλαβαίνει τον Βέργο…

MAN OF THE MATCH: Παναγιώτης Τσιντώτας. Έπιασε το πέναλτι του Ιωαννίδη στο φινάλε και κράτησε το 2-1 υπέρ του Ατρομήτου, όντας ο άνθρωπος του αγώνα με την επέμβασή του. Είχε κι άλλες σπουδαίες επεμβάσεις και ήταν εξαιρετικός.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από τον Παναθηναϊκό ξεχώρισε ο Τάσος Μπακασέτας για τις άριστες επιλογές με την μπάλα στα πόδια, τις γρήγορες αποφάσεις του και τον τρόπο που ανέβαζε το παιχνίδι του Τριφυλλιού αλλά και ο Αϊτόρ που θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικός. Για τους φιλοξενούμενους μεγάλο ματς ο Γιουμπιτάνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες αλλά τις πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων. Η δυστοκία του Τριφυλλιού του κόστισε πολύ ακριβά απόψε στη Λεωφόρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φώτης Ιωαννίδης προσπάθησε αλά Πανένκα να νικήσει τον Τσιντώτα στο φινάλε και ενώ τον ψάρεψε ο κίπερ του Ατρομήτου, στην συνέχεια σημάδεψε το δοκάρι σε μια ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία ισοφάρισης για την ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Ορθή υπόδειξη από το VAR για την αγκωνιά-πέναλτι του Ασεβέδο πάνω στον Ιωαννίδη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ : Μεγάλη νίκη απόψε για τον Ατρόμητο, ο οποίος επικράτησε 2-1 επί του Παναθηναϊκού και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά. Το Τριφύλλι πέταξε πολλές ευκαιρίες στα σκουπίδια και έβαλε τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς.

Πηγή:Gazzetta.gr