Πόλεμος στη Γάζα: Σφοδρές αντιδράσεις κατά Ισραήλ για το φονικό χτύπημα σε καταφύγιο του ΟΗΕ

Σφοδρές αντιδράσεις από χώρες και διεθνείς οργανισμούς έχει προκαλέσει το φονικό χτύπημα του Ισραήλ σε καταφύγιο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας όπου βρίσκονται χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Η Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιβάλει «καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας» γύρω από το νοσοκομείο αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς.

Παρόλο που οι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία για τους ομήρους και την κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται, δεν φαίνεται πουθενά πώς μπορεί να φτάσουμε στο τέλος του πολέμου.

Την Παρασκευή το Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη αναμένεται να γνωστοποιήσει την απόφασή του για το εάν θα παρθούν έκτακτα μέτρα για τη Γάζα μετά την προσφυγή της Νότιας Αφρικής κατά του Ισραήλ.

Οι Χούθι, παρά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα, συνεχίζουν να χτυπούν πλοία που σχετίζονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν ως ένδειξη συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους.

Παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες προβάλλουν «προμελετημένη άμυνα κατά των ισραηλινών επιθετικών επιχειρήσεων» στο νότιο τμήμα της Χαν Γιουνίς και μάχονται κατά των ισραηλινών δυνάμεων στα δυτικά, νότια και ανατολικά της πόλης, αναφέρουν το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) με έδρα τις ΗΠΑ και το Critical Threats Project (CTP).

Τα δύο παρατηρητήρια πολέμου αναφέρουν επίσης ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ζήτησαν να γίνουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον Παλαιστίνιων μαχητών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο, σύμφωνα με το ISW και το CTP, είναι ευάλωτο στην επαναδιείσδυση της Χαμάς.

Η παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ – μία από τις πολλές οργανώσεις που μάχονται στη Γάζα – δήλωσε ότι μαχητές της εκτόξευσαν ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος την Τετάρτη, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ISW/CTP.

Από: in.gr