Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

Με τη νίκη αυτή η Λαμία ανέβηκε στην 6η θέση με 27 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Αστέρα Τρίπολης που έχει 26, αλλά με ένα ματς λιγότερο

Στις θέσεις των play-offs εδραιώθηκε η Λαμία, μετά το 2-1 που επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο. Σε ένα ματς που είχε τρία γκολ (1-2), τέσσερα δοκάρια (3-1) και αρκετές εκατέρωθεν ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι παραμένουν καθηλωμένοι στην ουρά, ναι μεν μπορούν να επικαλούνται τις εντυπώσεις (ας μην ξεχνάμε πως είχαν και τρία δοκάρια) αλλά σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι ξεκίνησαν με κάπως «πειραματικό» σχήμα, χωρίς κάποια χειμερινή τους προσθήκη (ακόμη δεν έχει αγωνιστεί κάποιος) και «πέταξαν» σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο.Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με τον Καπίνο κάτω από τα γκολπόστ, τους Στάγιτς, Μπ. Ντουάρτε, Λιάβα στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρεζ, Χατζηθεοδωρίδη, Χουάνπι στον άξονα και τους Σενγκέλια, Καρέλη στην επίθεση.

Ο Λεωνίδας Βόκολος είχε τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τους Σιμόν, Τζανετόπουλο, Παπαδόπουλο, Αμαράλ τετράδα στην άμυνα, τους Νούνιες, Τζανδάρη στον άξονα, τους Μαρτίνεθ, Τσιλούλη στα άκρα και τον Μάλτσι κοντά στον κλασικό φορ Καρλίτος.

Σέντρα στο ματς και η ανάπαυλα βρήκε τη Λαμία μπροστά στο σκορ με 1-0. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που «χωρίζεται» σε δύο μέρη, από το 1’ως το 40′ και στο τελευταίο του εξάλεπτο συν το 1′ των καθυστερήσεων.

Ανούσια κατοχή ο Παναιτωλικός, γκολ και ευκαιρίες η Λαμία

Η έναρξη του αγώνα βρήκε τα «καναρίνια» με μία φλύαρη κατοχή της τάξης ακόμη και του 62%, καθώς ναι μεν έφταναν μέχρι έξω από τα καρέ των αντιπάλων τους όμως τους έλειπε η τελική πάσα,. Ναι μεν απείλησαν σε δύο περιπτώσεις (βον πλανέ του Καρέλη στο 16′ άουτ, απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σενγκέλια στο 29′ απέκρουσε ο Κοσέλεφ), όμως οι γηπεδούχοι είχαν αργή ανάπτυξη και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν.

Αντίθετα – σε ότι αφορά το πρώτο κομμάτι – η Λαμία ήταν κίνδυνος-θάνατος με την μπάλα στον αέρα, αλλά και εξίσου επικίνδυνη στο τρανζίσιον. Ετσι οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 11′ μετά από στατικά του Καρλίτος και κεφαλιά του Μάλτσι, λίγο αργότερα (14′) ο Τσιλούλης με νέα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ μετά από σέντρα του Σιμόν, ενώ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος όπου βρήκε στον Καρέλη αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καπίνο και ο Μάλτσι στην επαναφορά δεν έκανε καλό τελείωμα.

Στο 34′ ο Ισπανός φορ της Λαμίας με σουτ ύστερα από ωραίο στοπάρισμά του έβαλε «δύσκολα» στον Ελληνα πορτιέρε του Παναιτωλικού που όμως αντέδρασε σωστά και έτσι ο αγώνας κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο.

Διπλό δοκάρι για τα «καναρίνια» λίγο πριν την ανάπαυλα!

Ομως λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια ο Παναιτωλικός «ζωήρεψε» και άρχισε να παίρνει «μονομαχίες» και βρίσκει κενούς χώρους. Σε μία ανάλογη περίπτωση στο 44′ ο Τορεχόν σέντραρε από τα αριστέρα και γίναμε μάρτυρες μίας σπάνιας σκηνής. Ο Χουάνπι πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά το γέμισμα του Αργεντινού μπακ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ και συνάμα κάτι ανάλογο συνέβη στο πλασέ που επιχείρησε ο Καρέλης που πήρε το «ριμπάουντ».

Ισοφάριση για τους «κυανοκίτρινους» στα 52 δευτερόλεπτα στο δεύτερο μισό

Υπό αυτές τις συνθήκες άρχισε το δεύτερο μισό, τα δεδομένα του αγώνα όμως άλλαξαν μόλις 52 δευτερόλεπτα μετά την έναρξή του. Τότε και μετά από πρώτη σέντρα του Στάγιτς ο Σενγκέλια έκανε το τακουνάκι, ο Καρέλης «μονομάχησε» για την κατοχή και μπάλα στρώθηκε στον Μαυρία που από πλεονεκτική θέση την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Αυτόματα το ματς «άνοιξε», κάπου εξαλείφθηκε ο παράγοντας τακτική, οι γραμμές «άνοιξαν» και στο 57′ ο Σενγκέλια «φλέρταρε» με το 2-1 όταν ο Χατζηθεοδωρίδης τον έβγαλε σε θέση βολής αλλά το πλασέ του πέρασε ψηλά άουτ.

Νέο δοκάρι ο Παναιτωλικός, νέο γκολ η Λαμία

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο ημίωρο της κανονικής διάρκειας, όπου άρχισαν να γίνονται πολλά αβίαστα λάθη, κυρίως από την πλευρά των γηπεδούχων. Η κατοχή άλλαζε χέρια χωρίς κόπο και ο αγώνας… κυλούσε έτσι. Μετά τις αλλαγές όμως που έγιναν τα «καναρίνια» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεζαν.

Στο 77′ ο Φ, Ντουάρτε απείλησε με δυνατό σουτ και αμέσως μετά οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ με τη δυνατή κεφαλιά του Ζοάο Πέδρο, που όμως αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ. Κόντρα όμως στη ροή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που βρήκαν γκολ στο 82′, καθώς σε μία φάση τρανζίσιον ο Νούνιες κουβάλησε την μπάλα ανενόχλητος για πολλά μέτρα, συνέκλινε, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο. Στο φινάλε οι γηπεδούχοι έπαιξαν στο μισό γήπεδο τη Λαμία, αλλά δεν έβγαλαν «καθαρή» φάση.

Περισότερα σε λίγο

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ώρα Ελλάδος

27 Ιαν. 19:30 ΠανσερραϊκόςΒόλος
27 Ιαν. 20:00 ΚηφισιάΆρης