Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1 (Ολοκληρωμένο)

Με δύο γκολ του Ρεγκίς κι ένα του Καλτσά, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 3-1 του Ατρομήτου και συνεχίζει να βρίσκεται στην 6η θέση των playoffs.

Κιτρινομπλέ βάφτηκε το ντέρμπι εξάδας στην Τρίπολη. Με πρωταγωνιστές τον δις σκόρερ Σεσκ Ρεγκίς και τον εξαιρετικό για ακόμα ένα ματς Νίκο Καλτσά ο Αστέρας επικράτησε του Ατρομήτου στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με 3-1 και επέστρεψε στην 6η θέση της Stoiximan Superleague. Οι Αρκάδες προσπέρασαν εκ νέου την 7η Λαμία για δυο βαθμούς (29-27), ενώ άφησε τους 8ους Περιστεριώτες στο -6 από τα play-offs.

Περισσότερα σε λίγο…

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης με το κλασικό του 4-2-3-1. Ο Γραμματικάκης ήταν στο τέρμα, με τους Λύρατζη, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Άλβαρες στην άμυνα. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ δεξιός μπακ έκανε το ντεμπούτο του με τα κιτρινομπλέ. Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι ήταν το δίδυμο στον άξονα κι οι Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς πίσω από τον Μιριτέλο.

Από την πλευρά του ο Σάσα Ίλιτς κατέβασε τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο με 4-3-3. Ο Τσιντώτας ήταν στα δοκάρια, με τους Κυβρακίδη, Ασεβέδο, Τζαβέλλα και Ντε Μποκ μπροστά του. Κούντε, Έντερ και Έρλινγκμαρκ τριπλέτα στον άξονα και τριάδα στη Ρομπάιγ, Βαλένσια και Βέργος στη γραμμή κρούσης.

Ωραίος ο Ρεγκίς, μοιραίος ο Βέργος

To παιχνίδι άρχισε με χαληλό τέμπι και η πρώτη φάση ήταν από πλευράς Ατρομήτου, στο 16′ με το άστοχο σουτ του Βέργου από δύσκολη διαγώνια θέση. Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Στο 19′ ο Μιριτέλο «έσπασε» την μπάλα στον Καλτσά, ο έμπειρος μεσοεπιθετικός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και εξ επαφής ο Ρεγκίς έκανε το 1-0.

Στο 26′ ο Καλτσά έκανε το γύρισμα προς τον Μιριτέλο αλλά ο Αργεντινός έπιασε αέρα. Στο 33′, οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Μουνάφο ανέτρεψε τον Εντερ μέσα στην περιοχή , ο μοιραίος Βέργος ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γραμματικάκη. Στο 38′ ο Καλτσάς επιχείρησε μια ακόμα σέντρα με τον Κρέσπι να μην πιάνει όπως θέλει την κεφαλιά.

Το «τελείωσαν» Ρεγκίς και Καλτσάς

Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Στο 52′ ο Λύρατζης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπαρτόλο έκανε την προβολή και ο Τσιντώτας του είπε «όχι» με δύσκολη επέμβαση. Από αυτό το κόρνερ προήλθε το δεύτερο γκολ των Αρκάδων. Ο Καλτσάς εκτέλεσε ο Καστάνιο έκανε κεφαλιά πάσα κι ο Ρεγκίς με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς. Το γκολ μέτρησε ύστερα από εξέταση του VAR.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 61′ όταν ο Λύρατζης έχασε τον Ντε Μποκ, ο οποίος σούταρε αλλά ο Γραμματικάκης απέκρουσε με το πόδι. Από «καρμπόν» φάση προήλθε το γκολ του Ατρομήτου. Ο Ντιρκς έβγαλε τη σέντρα, ο Ντε Μποκ νίκησε τον Λύρατζη στον αέρα για δεύτερη φορά μέσα σε τρία λεπτά, η μπάλα κόντραρε στον Καστάνιο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να πιέσει αλλά οι Αρκάδες βρήκαν το τρίτο γκολ που χρειάστηκαν για να τελειώσουν το ματς. Στο 77′ οι Αρκάδες έφυγαν στην αντεπίθεση, η εξαιρετική μπαλιά του Ζουγλή βρήκε τον Ρεγκίς που του γύρισε την μπάλα, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έστρωσε στον Καλτσά κι εκείνος με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έκανε το 3-1. Στο 81′ ο Ατρόμητος είχε δοκάρι με τον Κούντε και το 3-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λυρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες (74′ Χουχούμης), Μουνάφο (83′ Χριστόπουλος), Γιαμπλόνσκι (69′ Βαλιέντε(, Καλτσάς, Μπαρτόλο (70′ Ζουγλής), Κρέσπι (84′ Γκος), Μιριτέλο.

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώτας, Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούντε, Έντερ, Έρλινγκμαρκ (63′ Ντιρκς), Ρομπάιγ (66′ Αντζιέλσκι), Βαλένσια, Βέργος.

Gazzetta.gr