Θεσσαλονίκη: Στην κοπή πίτας της «AHEPA» ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δίνει το «παρών» στην τελετή κοπής πίτας της «AHEPA» σε ξενοδοχείο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η ομογενειακή οργάνωση AHEPA κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα των τμημάτων της Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης, με τα έσοδα να διατίθενται στην ανακαίνιση της ΜΕΘ της Α’ προπαιδευτικής χειρουργικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ένα έργο, που κοστίζει πάνω από 300.000 ευρώ.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής χαρακτήρισε ευεργετική την παρουσία της ομογενειακής οργάνωσης AHEPA.

«Όπως η AHEPA για τη Θεσσαλονίκη έχει μια κεντρική θέση, είναι ευεργετική η παρουσία της, ίσως και ακόμα περισσότερο είναι η παρουσία της AHEPA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι μία ομογενειακή οργάνωση, που έχει την ίδια ακριβώς ηλικία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, γιορτάσαμε μαζί την εκατονταετηρίδα μας, αυτό σημαίνει ότι η πορεία μας είναι κοινή, η συνεργασία μας είναι άριστη και το μέλλον μας θα είναι λαμπρό εφόσον κλήρος και λαός, ιερείς και λαϊκοί, όλο το έθνος ενωμένο πορεύεται προς το κοινό συμφέρον για όλους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

ERTnews