Συνελλήφθησαν δύο αδέλφια ομογενείς με οπλοστάσιο στο σπίτι τους στην Αστόρια

Αστόρια, Νέα Υόρκη.- Χειροπέδες σε δύο αδέρφια  ομογενείς από την Αστόρια, πέρασαν οι αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς στο σπίτι τους εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και όπλα.

Αναλυτικότερα, στο σπίτι του 39χρονου Andrew Hatziagelis  (Χατζηαγγελής) και του μεγαλύτερου αδερφού του 51χρονου Angelo, βρέθηκε επίσης μία λίστα «ανθρώπινης θυσίας» που περιλάμβανε στόχους, μεταξύ των οποίων αστυνομικοί, πολιτικοί, δικαστές, διασημότητες και τραπεζίτες.

Στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα

Σε βάρος των δύο αδερφών, τους οποίους η New York Post χαρακτηρίζει wannabe αναρχικούς, ασκήθηκαν 130 κατηγορίες.

Τα δύο αδέρφια από την Αστόρια χαρακτήριζαν «επιχειρηματικά καθάρματα» ορισμένα από τα θύματά τους ενώ σε μια από τις σημειώσεις τους έγραφαν «εξαφανίστε τα καθάρματα», «εξαφανίστε τη γη».

Οι Αρχές ανακάλυψαν ένα «οπλοστάσιο» βομβών και όπλων σε διαμέρισμα στην Αστόρια,

Η σύλληψη των δύο αδερφών έγινε σε κοινή επιχείρηση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και του γραφείου του εισαγγελέα στο Κουίνς.

«Η πόλη είναι ασφαλέστερη σήμερα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές που σώθηκαν αλλά γνωρίζουμε ότι τα όπλα αυτά δεν πείραξαν ποτέ κανέναν» δήλωσε η εισαγγελέας Μελίντα Κατζ.

Οι σημειώσεις των δύο αδελφών

Όπως ανακοινώθηκε, στο διαμέρισμα που ζούσαν τα δύο αδέρφια, βρέθηκαν οχτώ αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, δύο γεμάτες καραμπίνες AR-15 και δύο ημιαυτόματα περίστροφα των 9 χιλιοστών καθώς και 600 σφαίρες και τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Εντοπίστηκε, επίσης, ένας εκτυπωτής 3D για την κατασκευή τμημάτων όπλων που δεν θα ανιχνεύονται.

Τα δύο αδέρφια αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο στις 15 Φεβρουαρίου και αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης 25 ετών έκαστος σε περίπτωση που καταδικαστούν.

Πηγή:in.gr