Δεν έχει τέλος το λουτρό αίματος στη Γάζα, πλησιάζουν τις 27 χιλιάδες οι νεκροί – Νέα επίθεση των Χούθι

Δεν έχει τέλος το δράμα των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αφού το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σε όλη την επικράτειά της, ενώ η πείνα «θερίζει».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι δεν μπόρεσε να μεταφέρει τρόφιμα στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιουνίς όπου οι επιχειρήσεις των IDF κλιμακώνονται.

Δύο άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία κατά τη διανομή φαγητού στην πεινασμένη Λωρίδα.

Το Ισραήλ συνεχίζει τις φονικές επιδρομές στη Δυτική Όχθη, ενώ σάλο έχει προκαλέσει η εκτέλεση τριών Παλαιστινίων σε νοσοκομείο στην Τζενίν από Ισραηλινούς πράκτορες με πολιτικά.

Οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, με τον κίνδυνο περιφερειακής εξάπλωσης του πολέμου να παραμένει μεγάλος. Ο Νίκος Δένδιας πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Άνω Γαλιλαίας ανέφερε ότι ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύθηκε στη Metula και έπληξε ένα σπίτι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρξαν θύματα στο σημείο. Οι IDF ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις τους απάντησαν με πυρά πυροβολικού.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕE δήλωσε ότι το έργο της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την ανακούφιση των Παλαιστινίων στη Γάζα είναι «ζωτικής σημασίας».

«Αν και χρειάζεται έρευνα, δεν πρέπει να αφήσουμε τους ισχυρισμούς να θολώσουν το αναντικατάστατο και σπουδαίο έργο της UNRWA», σημείωσε στο X, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι υπάλληλοι της UNRWA συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, γεγονός που οδήγησε σε περικοπές κονδυλίων από πολλές χώρες.