Επιστρέφει στην Αθήνα ο Πρόξενος Δημ. Παπαγεωργίου

Ο Πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Νέα Υόρκη.– Αποχωρεί από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, η θητεία του οποίου ολοκληρώνεται σήμερα 31 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», ο κ. Παπαγεωργίου αναλαμβάνει το πόστο του διπλωματικού συμβούλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιστρέφοντας στην Αθήνα, μετά από δυόμιση χρόνια παρουσίας στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Παπαγεωργίου τοποθετήθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2021, σε μια μεταβατική περίοδο, εν μέσω της σταδιακής άρσης των περιορισμών της πανδημίας, με προϊστάμενο τον τότε γενικό πρόξενο, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα, ενώ από το φθινόπωρο του 2022 συνεργάστηκε με το νυν γενικό πρόξενο, Ντίνο Κωνσταντίνου.

Κατά την διάρκεια της θητείας του, επίβλεψε με συνέπεια το έργο των υπηρεσιών και τις συναλλαγές τους με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ενώ είχε παρουσία σε εκδηλώσεις της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη και ευρύτερα την Τριπολιτειακή Περιοχή. Παράλληλα, συνέβαλε προκειμένου το Γενικό Προξενείο να ανταπεξέλθει στη διαδικασία της διπλής ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, όταν και οι Ελληνες του εξωτερικού ψήφισαν για πρώτη φορά από τον τόπο κατοικίας τους.

Την Δευτέρα το απόγευμα, ο απερχόμενος πρόξενος διοργάνωσε μια κλειστή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους συναδέλφους του στο Γενικό Προξενείο, εκφράζοντας ευχαριστίες για την συνεργασία τους.

Μέχρι την ώρα έκδοσης της εφημερίδας, δεν είχε διευκρινιστεί πότε θα αναλάβει καθήκοντα ο αντικαταστάτης του κ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: ekirikas.gr