Μητσοτάκης: Αύριο στη Βουλή πιο αναλυτικά ορισμένες σκέψεις μας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

«Πάνω από ένα εκατ. στρέμματα απελευθέρωνονται για τους Έλληνες αγρότες, τα οποία συνδέονται και με τις επιχροηγήσεις από την Ευρώπη», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός – «Δεν θα κάνουμε πίσω στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων»

Αθήνα.– Στις κινητοποιήσεις των αγροτών αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνόδου κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, αύριο στη Βουλή θα αναπτύξει πιο αναλυτικά κάποιες σκέψεις «για την περαιτέρω ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα», τονίζοντας νωρίτερα ότι η Ελλάδα, μαζί με άλλες χώρες, έλαβε την πρωτοβουλία το θέμα των αγροτών να συζητηθεί στο Συμβούλιο, παρ’ ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ατζέντα.

«Είναι ένα σύνθετο ζήτημα που αφορά πολλές χώρες. Προβληματισμοί που βρίσκουν ανταπόκριση σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέλω να χαιρετίσω τις πρβωτοβουλίες της Επιτροπής, σχετικά με το καθεστώς αγρανάπαυσης. Πάνω από ένα εκατ. στρέμματα απελευθέρωνονται για τους Έλληνες αγρότες, τα οποία συνδέονται και με τις επιχροηγήσεις από την Ευρώπή».

«Ξεκινά συζήτηση για τα δομικά προβλήματα της αγροτικής πολιτικής στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αύριο θα μιλήσουμε για τη Θεσσαλία στη Βουλή και θα αναπτύξω πιο αναλυτικά κάποιες σκέψεις μας για το πώς θα ενισχύσουμε περαιτέρω τον πρωτογενή τομέα. Θα συζητήσουμε για τη Θεσσαλία, τι έχουμε κάνει, τι μπορούμε να κάνουμε, τι θα κάνουμε με την ανακατασκευή των υποδομών».

Πηγή: skai.gr