Αίγινα: Εικόνες από το σημείο όπου έγινε η δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης

Βίντεο από τις ζημιές που υπέστη ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας, μετά την νέα δολιοφθορά, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε βάθος 50 μέτρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον αγωγό, που υδροδοτεί 12.500 κατοίκους.

Ο συναγερμός σήμανε στον διαχειριστή του έργου, όταν στις 24 Ιανουαρίου αυξήθηκε απότομα η παροχή νερού από 800 κυβικά την ώρα σε 2.400. Μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Πρόκειται για την τέταρτη δολιοφθορά στον αγωγό

O Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας σε βάθος 50 μέτρων, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία της εταιρείας διαχείρισης.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ φέρνει στο φως της δημοσιότητας τον τρόπο και το σημείο που επλήγη ο αγωγός που υδροδοτεί 12.500 κατοίκους.

Στις 25 Ιανουαρίου, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αυξήθηκε η ροή νερού από 800 κυβικά σε 2.400 κυβικά.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ξεκίνησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε βάθος 50 μέτρων που κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού.

Ο Περιφερειάχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πειραιά για τη δολιοφθορά και ταυτόχρονα διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο ο αγωγός.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής».