Η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια Ελένη Κουναλάκη για το δικαίωμα στην άμβλωση

Ελένη Κουναλάκη (Eleni Kounalakis), η ελληνοαμερικανίδα ομογενής πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης και υποψήφια κυβερνήτης της Καλιφόρνια

Καλιφόρνια.- Ενάντια στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών, που άνοιξε τον δρόμο για απαγόρευση ή περιορισμό των αμβλώσεων, εφόσον η εκάστοτε πολιτειακή διακυβέρνηση το επιλέξει, τοποθετήθηκε, για ακόμα μία φορά, η ομογενής υποψήφια κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Ελένη Κουναλάκη (Eleni Kounalakis).

Η ομιλία της Ελένης Κουναλάκη έγινε με αφορμή την 51η επέτειο από την ιστορική απόφαση στην υπόθεση «Roe v. Wade», στις 22 Ιανουαρίου 1973, η οποία θεωρείται ορόσημο για την ελευθερία μιας εγκύου γυναίκας να επιλέξει να προβεί σε άμβλωση.

Η κα Κουναλάκη αντιπαρέβαλε την ελευθερία στην άμβλωση που απολαμβάνουν οι γυναίκες στην Καλιφόρνια με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται πλέον στις επονομαζόμενες «κόκκινες Πολιτείες», στις Πολιτείες, δηλαδή, που έχουν Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη και όπου επιβάλλονται “εξοργιστικοί περιορισμοί”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ελένη Κουναλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνοαμερικανίδα ομογενής κα Ελένη Κουναλάκη είναι η πρώτη γυναίκα αντικυβερνήτης στην Ιστορία της Πολιτείας και υποψήφια για να γίνει η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Με στοιχεία από ertnews.gr