Αναβάλλεται η Πανομογενειακή Συγκέντρωση

Νέα Υόρκη.- Αναβάλλεται η πανομογενειακή συγκέντρωση για την προετοιμασία της παρέλασης, που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων των μελών της Επιτροπής Παρέλασης.

Πρόκειται για απόφαση η οποία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του κλειστού δείπνου εργασίας της Επιτροπής Παρέλασης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα του εστιατορίου «Διόνυσος» στην Αστόρια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι πανομογενειακές θα επανέλθουν από την 15η Φεβρουαρίου και θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα μέχρι την παρέλαση της 14ης Απριλίου, με εξαίρεση την Τσικνοπέμπτη, στις 7 Μαρτίου, κατά την οποία αναμένεται να είναι σε εξέλιξη και άλλες εκδηλώσεις.

Παράλληλα, οριστικοποιήθηκε πως η κεντρική πολιτιστική εκδήλωση πριν από την παρέλαση θα είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαρτίου στην Πλατεία Αθηνών, στην Αστόρια, προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Επιπλέον, έγινε γνωστό πως τα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία», τα οποία αποτελούν μια από τις παραδοσιακές παράλληλες εκδηλώσεις της παρέλασης, θα λάβουν χώρα φέτος στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής (Θέατρο Θέσπις), το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε, κατά την παρουσία του στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, την προηγούμενη εβδομάδα, πως έχει τακτοποιηθεί το θέμα της παρουσίας των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, με το αίτημα να ικανοποιείται από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρέλασης αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Παρέλασης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, ενημερώνει ότι αύριο Πέμπτη 8  Φεβρουαρίου 2024, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της Επιτροπής η καθιερωμένη Πανομογενειακή Συγκέντρωση για την Παρέλαση της Κυριακής 14 Απριλίου 2024.

Οι Πανομογενειακές Συγκεντρώσεις θα επαναληφθούν στο Σταθάκειο Κέντρο την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και ΚΑΘΕ Πέμπτη στις 7 μ.μ., ως την Πέμπτη 11 Απριλίου, με εξαίρεση την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου.

Η Παρέλαση είναι υπόθεση όλων!», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ekirikas.gr