Δεξίωση στην κατοικία του Έλληνα Προξένου στη Νέα Υόρκη για το HACC-NACC

Νέα Υόρκη.- Τους διοργανωτές και βασικούς συμμετέχοντες του ναυτιλιακού συνεδρίου που διοργανώνει από κοινού το Ελληνοαμερικανικό και το Νορβηγοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Νέας Υόρκης (HACC – NACC) υποδέχθηκε στην προξενική οικία το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για ένα κοινό συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνεται από τα δυο Επιμελητήρια εδώ και δεκαετίες, τονίζοντας, εκτός από τα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, και την σημαντική σύνδεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Νορβηγία, με αφορμή την παράδοση των δυο αυτών χωρών στη Ναυτιλία.

Μάλιστα, αυτήν την περίοδο υπάρχει ένας επιπλέον συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δυο Επιμελητήρια, είναι ένας κοινός πρόεδρος, ο Κλέι Μέιτλαντ (Clay Maytland), ένας ιδιαίτερα δραστήριος και επικοινωνιακός επιχειρηματίας, ο οποίος συνδέεται και με τις δυο χώρες, με φόντο τη Ναυτιλία.

Ο κ. Κωνσταντίνου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε ειδική αναφορά στην συνάδελφό του, γενική πρόξενο της Νορβηγίας στη Νέα Υόρκη, Χάιντι Ολουφσεν (Heidi Olufsen), η οποία ήταν επίσης παρούσα στην προξενική οικία, εστιάζοντας στους δεσμούς ανάμεσα στις δυο χώρες και το έργο που προσφέρει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

«Σε μια περίοδο ανάλογων συγκυριών, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, νομίζω ότι η διασφάλιση της ελευθερίας της Ναυτιλίας είναι προτεραιότητα. Η Ελλάδα και η Νορβηγία μοιράζονται τις ίδιες προκλήσεις της Ναυτιλίας, αλλά και τις ίδιες αξίες» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντίνου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Χάιντι Ολουφσεν.

«Ευχαριστώ τον Ντίνο που μας κάλεσε σε αυτήν την καταπληκτική δεξίωση και ευχαριστώ όλους εσάς που διοργανώνετε αυτό το συνέδριο για 30ή χρονιά. Δίνει βάση στις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες, αλλά και την σημασία του κλάδου της Ναυτιλίας», τόνισε η γενική πρόξενος της Νορβηγίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δρακωτός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ παρουσίασε και το ειδικό αναμνηστικό μπλουζάκι του συνεδρίου, σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα.