Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους

Μήνυμα προς τους αγρότες για διάλογο μόνο με ανοιχτούς δρόμους, έστειλε από το Χαϊδάρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Eurokinissi

Ξεκάθαρο και πιο αυστηρό μήνυμα προς τους αγρότες έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πολίτες του Χαϊδαρίου.

«Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο. Ανοιχτός διάλογο με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του και να διαταράσσει την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου», τόνισε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη του αγροτικού κόσμου και του πρωτογενούς τομέα, όπως η μείωση της φορολογίας, η καταβολή 1 δισ. ευρώ για αγροτικές αποζημιώσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια ή ο «πόλεμος» κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων.

Όπως εξήγησε, στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίζει όλα τα κοινωνικά αιτήματα με δικαιοσύνη και όχι ανάλογα με το πόσο δυνατή φωνή έχει κάποιος.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες του Χαϊδαρίου

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με πολίτες του Χαϊδαρίου Eurokinissi

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε επίσης για τη μάχη κατά της ακρίβειας και την στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης. Ξεκινώντας από τον χώρο της Υγείας και τις κυβερνητικές δράσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, πέρασε στα θέματα Παιδείας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων, το οποίο όπως είπε ήταν στον κεντρικό πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας.

«Υλοποιούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Απελευθερώνουμε και τα δημόσια Πανεπιστήμια από τις μικρές μειοψηφίες που θέλουν να τα κρατούν ομήρους άλλων εποχών. Επ’ αυτής της κυβέρνησης, θέλω να το θυμίσω, καταργήθηκε ουσιαστικά το άσυλο στα πανεπιστήμια ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία, να εκκενώνει μια κατάληψη, η οποία κατάληψη, μην το ξεχνάμε, είναι μία παράνομη πράξη», σημείωσε μεταξύ άλλων και τόνισε την σημασία να παραμένουν στην Ελλάδα για σπουδές τα νέα παιδιά αλλά και να προσελκύει η χώρα ξένους φοιτητές, κάτι που ήδη κάνει με επιτυχία η Κύπρος.

Ο πρωθυπουργός έθιξε επίσης το θέμα της ασφάλειας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της.

«Ξέρετε πόσο σημαντικά είναι στη δική μας πολιτική προτεραιοποίηση και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η κατεύθυνση την οποία έχουμε δώσει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να βγάλουμε περισσότερους αστυνομικούς στον δρόμο, ώστε όλες και όλοι να αισθάνεστε ασφαλείς στις γειτονιές σας», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: huffpost.gr