Βραβεία Ευπρέπεια 2023 από τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος

Άνθρωποι των Μέσων Ενημέρωσης αλλά και προσωπικότητες που ξεχώρισαν το 2023 ως άτυποι πρεσβευτές της χώρας μας εκτός συνόρων τιμήθηκαν με τα βραβεία «Ευπρέπεια 2023», που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσμος Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ Ελλάδος.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες και ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του ως δημοσιογράφος και συγγραφέας στην ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων.

Τα βραβεία «Ευπρέπεια» θεσπίστηκαν το 2015 από τον Σύνδεσμο Ανταποκριτών Διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα. Δεκάδες άνθρωποι του Τύπου και όχι μόνο έχουν τιμηθεί έως σήμερα για την προσφορά τους στην ελευθεροτυπία και τον πολιτισμό.

Ο Γιώργος Κονταρίνης, φωτορεπόρτερ με εμπειρία 30 και πλέον ετών τιμήθηκε για τις αξίες με τις οποίες διαχειρίζεται την φωτοείδηση, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι η καταγραφή τους γεγονότος χωρίς αλλοιώσεις είναι εφικτή και αποτελεί μέρος της Ιστορίας.

Γ. Φασουλάς: Με το βραβείο «Ευπρέπεια 2023» τιμήθηκε ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ
  • Ο Γιώργος Κονταρίνης, για την Ευπρέπεια και το Ήθος της παρουσίας του στον Ελληνικό Τύπο. Για τις Αξίες, με τις οποίες διαχειρίζεται τη φωτοείδηση, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες, αποδεικνύοντας ότι η καταγραφή του γεγονότος, χωρίς αλλοιώσεις και παρεμβάσεις, είναι εφικτή και αποτελεί μέρος της Ιστορίας.
  • Η Μαίρη Πίνη, για την Ευπρεπή, μακροχρόνια διαδρομή της, ως μάχιμη δημοσιογράφος και την ευπρεπή δραστηριοποίησή της στο «Κέντρο Υποστήριξης Οικογένειας» (ΚΕΣΟ).
  • Ο Shaobo Yang, για την Ευπρέπειά του ως δημοσιογράφος και μεγάλος Φίλος της Ελλάδας. Για την Ευπρέπειά του, που αποτελεί συνώνυμο της ανθρώπινης φύσης του, της επιστημονικής συγκρότησής του και της ερευνητικές ενασχόλησής του με τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.
  • Ο Γιάννης Φασουλάς, για τη μακροχρόνια Ευπρεπή δραστηριοποίησή του στα Ελληνικά και Απόδημα Μέσα. Για την Ευπρεπή προσφορά του, ως δημοσιογράφος και συγγραφέας, στην Ενημέρωση των Απανταχού Ελλήνων.
  • Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού – Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» τιμήθηκε για την Ευπρέπεια στη διαχρονική ανάδειξη και εμπέδωση της Ιστορικής Μνήμης, δικαιώνοντας τους ιδρυτές του, τον Λάζαρο και την Ουρανία Ευφραίμογλου. Ζωντανεύοντας με Ευπρέ-πεια, Αγάπη, Γνώση και πρωτοποριακά μέσα ΣΤΙΓΜΕΣ της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού, μας κάνουν άμεσα κοινωνούς ενός ένδοξου Παρελθόντος, ικανού να φωτίζει και να καθοδηγεί το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του Ελληνισμού.

Προσωπικότητες που εκπέμπουν Ευπρέπεια με το έργο τους, ως άτυποι Αντα-ποκριτές από την Ελλάδα:

  • Οι Αδελφοί Μανώλης και Νίκος Γαρουφαλής, για την Ευπρέπειά τους ως πρωτοπόροι καλλιεργητές της Ορχιδέας. Για την αγάπη, την υπομονή, την επιμονή και τη σκληρή προσπάθειά τους να δώσουν πνοή στο όραμά τους, εμπνέοντας νέους καλλιεργητές.
  • Η Όλγα Ευαρέστου Μαλανδράκη, για την παραδειγματική Ευπρέπειά της στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Για την Ευπρέπειά της ως Άνθρωπος και την προσφορά της στην Ελλάδα.
  • Ο Γιώργος Πιστόλας, για την Ευπρέπειά του στην αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον Έβρο, παραδίδοντας μαθήματα Ήθους, Υπευθυνότητας και Γενναιότητας.
  • Η Σχολή Σαχέτι (Νότιος Αφρική), για την Ευπρέπεια της Παιδείας, της Εκπαίδευσης και των Υψηλών Αξιών που παρέχει στους μαθητές της.
  • Ο Βαχίτ Τουρσούν, για την Ευπρέπεια στις ρίζες καταγωγής του, διασώζοντας και αναδεικνύοντας τον γλωσσικό και πολιτιστικό πλούτο του Ποντιακού Ελληνισμού.