Πυρά Ταννούση για την εγκληματικότητα στην Νέα Υόρκη

Ο βουλευτής και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Στάτεν Αϊλαντ, Μιχάλης Ταννούσης, στη χαιρετιστήρια ομιλία του. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Όλμπανυ. Αυστηρότερους νόμους για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης απαίτησαν, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis) και ο συνάδελφός του, Μάικ Ράιλυ (Mike Reilly).

Ειδικότερα, οι δυο πολιτειακοί βουλευτές, οι οποίοι εκλέγονται, αμφότεροι, με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, στηλίτευσαν την επίθεση έξι μεταναστών εναντίον αστυνομικών του NYPD στην Τάιμς Σκουέαρ, όπως επίσης και το γεγονός ότι οι πέντε εξ αυτών αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς καταβολή εγγύησης, με απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα του Μανχάταν.

«Οι αποτρόπαιες ενέργειες ενάντια στους αστυνομικούς μας, που η βασική τους δουλειά είναι να προστατεύουν τους πολίτες, ήταν το αποτέλεσμα μιας σειράς αποτυχιών των αξιωματούχων της Νέας Υόρκης», ανέφερε ο Μάικ Ταννούσης.

Στη συνέχεια, ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής απηύθυνε έκκληση σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας, σε δημοτικό, πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο, προκειμένου οι νόμοι να αυστηροποιηθούν και οι εγκληματικές ενέργειες να τιμωρούνται.

«Εάν δεν μπορούμε να θέτουμε υπόλογους των πράξεών τους αυτούς τους εγκληματίες που επιτίθενται σε έναν αστυνομικό, τότε σημαίνει πως έχουμε πλήρως χάσει τον έλεγχο της δημόσιας ασφάλειας. Οι συνάδελφοί μου κι εγώ ζητάμε από τον πρόεδρο Μπάιντεν, την κυβερνήτη Χόκουλ και το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιμετωπίσουν τη μεταναστευτική κρίση οχυρώνοντας τα σύνορα και διασφαλίζοντας ότι δεν θα μπορούν να περνάνε ελεύθερα στη χώρα μας βίαιοι εγκληματίες και να απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση, γεύματα και το ελευθέρας να βγαίνουν από τη φυλακή όταν καταφτάνουν στη Νέα Υόρκη», κατέληξε ο κ. Ταννούσης.

Πηγή:ekirikas.gr