Καρέ – καρέ η νηοψία στο δεξαμενόπλοιο στη Χίο – Συνελήφθη ο πλοίαρχος (βίντεο)

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επιχείρηση του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού – Τι αναφέρει το Λ.Σ. σε ανακοίνωσή του για το «θρίλερ» με τους τρεις ναυτικούς

Στη σύλληψη του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου που ναυτολόγησε τρεις επιθεωρητές, έναν Έλληνα και δύο υπηκόους Φιλιππίνων, χωρίς τη συγκατάθεσή τους προχώρησε το Λιμενικό Σώμα. Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό και το οποίο παρουσιάζει η «Ν» καταγράφεται καρέ – καρέ η νηοψία από τα στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου.

 

Στο βίντεο διακρίνονται τα στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών με βαρύ οπλισμό να προσεγγίζουν το πλοίο και να ελέγχουν το κατάστρωμα και το εσωτερικό του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για καταγγελία απαγωγής ημεδαπού επιβαίνοντα σε δεξαμενόπλοιο σημαίας Παλάου. Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 3,7 ν.μ. δυτικά της Χίου, προερχόμενο από την Τουρκία με προορισμό την Αίγυπτο, με συνολικά 15 επιβαίνοντες.

Αμέσως στην περιοχή μετέβη περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο γνωστοποίησε στο δεξαμενόπλοιο να αλλάξει πορεία με κατεύθυνση το αγκυροβόλιο της Χίου, έπειτα από εντολή της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου. Με τον κατάπλου του δεξαμενόπλοιου στο αγκυροβόλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό στελέχη του γραφείου ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου για τη διενέργεια νηοψίας, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ δύο ακόμα αλλοδαποί επιβαίνοντες δήλωσαν την αρπαγή τους.

Στη συνέχεια, τα τρία άτομα που δήλωσαν την αρπαγή τους, ο Πλοίαρχος και ο Α΄ μηχανικός του πλοίου καθώς και τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επιβιβάστηκαν σε Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου για παράβαση του άρθρου 322 Π.Κ. ¨Αρπαγή¨, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιοy λόγω ελλιπούς σύνθεσης».

Πηγή:naftemporiki.gr