Επιμένει η κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το Λιμεναρχείο έθεσε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία δελφίνια στον Αργοσαρωνικό.

Τα δρομολόγια των ανοιχτών τύπου πλοία συνεχίζονται κανονικά σε Πειραιά και Λαύριο.

Η κακοκαιρία εξπρές σαρώνει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στην Αττικοί θα πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Πρόβλεψη για την Αττική

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και βαθμιαία θα γίνουν δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Ελλάδα, ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής και στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, πρόσκαιρα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.
Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 14 με 16 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.