Η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με θεατρική παράσταση στο Ελληνικό σχολείο του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ράι της Νέας Υόρκης.

Νέα Υόρκη.- Όσοι παρευρέθηκαν στην σχολική εορτή και παρακολούθησαν όλη τη διάρκεια του προγράμματος, έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος στο Ελληνικό Σχολείο των Τριών Ιεραρχών, με αφορμή την εορτή για τα Ελληνικά Γράμματα και την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου!

Περίπου 200 γονείς, παππούδες και μαθητές έγιναν μάρτυρες ενός θαύματος στο Ελληνικό Σχολείο την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 12:15 μ.μ. μετά τη Θεία Λειτουργία και το PTO Bake Sale!
Συγχαρητήρια σε όλους τους Καθηγητές μας για την αφοσίωσή τους στην προετοιμασία των μαθητών μας για αυτό το θαύμα:
την κυρία Δήμητρα Μπαλτζή για την τολμηρή αλλά επιτυχημένη παραγωγή της τραγωδίας «Αντιγόνη»,
τη μουσικοδιδάσκαλο κ. Ερασμία Βουκελάτου για την ανάπτυξη της πρώτης Σχολικής Μπάντας, τον δάσκαλο ελληνικών χορών μας κ. Θεόδωρο Κώστα για τους νέους χορούς, την κ. Έλλη Ζαχαράτου για τον Χορό στην Αντιγόνη και το ποίημα των Επιπέδων 3&4, την κ. Ελισάβετ Μπαλτζή για τη βοήθεια με έναν από τους στρατούς, τα κοστούμια, τις προετοιμασίες και το τραγούδι της δεύτερης τάξης της «Το εκκλησάκι στην κορυφή του βουνού»,    Την κ. Μαρία Ντίνη για τη βοήθεια στην τραγωδία και την παρουσίαση του ποιήματος των Επιπέδων 3&4, την κ. Ελένη Ντιβάλα για τη βοήθεια στην Α ́ Δημοτικού Στρατού και την παρουσίαση του διδακτικού/διδακτικού έργου για τους Τρεις Ιεράρχες με τα Επίπεδα 5&6, τη Νηπιαγωγό μας, κ. Μανταλένα Αραβοσίτα, για το ποίημα «Το Βιβλίο» και την καλή παρακολούθηση των μαθητών της,   Την κυρία Πάττυ Τσουριστάκη για την προετοιμασία των μαθητών της Α ́ Δημοτικού με το ποίημα «Το Ελληνικό Σχολείο» και τον Στρατό και την κυρία Angie Bessel για τη βοήθειά της στα κοστούμια!
Η συνέργεια που επέδειξαν όλοι οι καθηγητές μας οδήγησε σε αυτή τη μοναδική επιτυχία των μαθητών μας! Ίσως το καλύτερο πρόγραμμα στην ιστορία του σχολείου μας τα τελευταία 15 χρόνια !
Ευχαριστούμε τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο, τον κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, την Πρόεδρο του Ενοριακού Συμβουλίου, κα Αθηνά Κρομίδα, πρώην Πρόεδρο του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής, τον μεγάλο μας Όμιλο Φιλοπτώχου και Αγίων Πάντων, τον ΠΤΟ μας και την Πρόεδρό του κα Γαλήνη Ζησιμοπούλου, και το Διοικητικό της Συμβούλιο για την προβολή της εκδήλωσης, για τους Προέδρους του PTO, Ελένη Μαστρομιχάλη και κυρία Πέγκυ Πανάγου και, τέλος, ο Πρόεδρος του Σχολείου μας Συνταγματάρχης Αντώνης Νερούλιας, η σύζυγός του Εύα Νερούλια και μέλη του Σχολικού Συμβουλίου:
Α. Τσεντίδης, Δρ. Μ. Κουρούνης, κ.  Α. Τσεντίδης και Κλεομένης Παρασκευάς! Αν παρέλειψα κάποιον, ζητώ συγγνώμη!
Απολαύστε μερικές από τις φωτογραφίες της αξέχαστης εκδήλωσης παρακάτω:

Our Teacher, Mrs. Eleni Ntrivalas , with her group of Levels 5&6, beautifully dressed, and presenting the didactic play about the ethical teachings of the Three Hierarchs for Our today’s youth!

School Board Chairman , Col. Andonis Neroulias with our Principal , D. Triantafillou – The General and the Philosopher!

Our first school Band in action!

Our students in Levels 5-8 perfofming the outstanding dance “ Foties- fires” carrying lit candles!

Antigone discusses her decision to bury her brother Polyneices

The Antigone Cast with the Teachers and dignitaries!

Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματός μας ήταν αποτέλεσμα της συλλογικής μας δουλειάς! Έχουμε μια από τις καλύτερες ομάδες! Η ηγετική μας ομάδα κάνει θαύματα! Σας ευχαριστώ όλους!

Συγχαρητήρια σε όλους!

Δ. Τριανταφύλλου